004.jpg

У Сумах відзначають 26-ту річницю ухвалення Конституції України.

З урахуванням реалій воєнного часу від традиційного формату велелюдних урочистостей відійшли. Представники влади Сумської міської територіальної громади поклали квіти до пам’ятника Тарасові Шевченку та вшанували пам’ять загиблих від рук окупанта хвилиною мовчання.

З нагоди Дня Конституції України на знаковому для кожного сумчанина місці представникам добровольчих формувань і поліції, військовослужбовцям ЗСУ вручили грамоти міського голови та відзнаки.

«Ми планували, що сьогодні зберемося як і завжди, але те, що відбулося 24 лютого, те, що відбулося вчора, не дає нам можливості це зробити більш публічно та масово. Ми сьогодні не святкуємо, ми просто відзначає цей день – день, коли була проголошена Конституція нашої Незалежності, основний документ нашої держави, – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО. – Є три символи держави: гімн, герб і прапор, але є ще головний документ, який можна вважати четвертим символом, адже в ньому прописано, як ми повинні жити, які в нас є права, і прописані наші обов’язки, зокрема, захищати свою державу, свою землю, своїх рідних і близьких».

Олександр Лисенко подякував усім захисникам України, які боронять її незалежність і суверенітет, а також інші засади, визначені Основним законом держави.

«Нам сьогодні як ніколи потрібна перемога і вона буде! Вони, мабуть, забули історію, забули те, що отаман Сірко не програв жодної битви, забули те, що було під Конотопом, забули, як били їх усі в різних битвах. Вони розраховували, що розпочнуть війну, буде зрада, і вони здобудуть перемогу. Сьогодні ви, наші воїни, нагадуєте їм про те, що Україна вільна, незалежна, незламна і ніколи ніким не була завойована», – наголосив очільник сумської громади.

Також до присутніх звернулися представники добровольчих формувань, які висловили переконання в тому, що незламність української нації допоможе їй перемогти росію.

Після урочистостей міський голова завітав на благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, організований відділом культури та міською централізованою бібліотечною системою, де зробив внесок у справу допомоги військовикам.

Суми|новини Сум|сумські новини| укрнет