0010.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у засіданні Ради з відновлення та розвитку Сумської області, де обговорювалася стратегія економічного розвитку Сумщини.

Перший заступник керівника Сумської обласної військової адміністрації Тарас САВЧЕНКО сказав, що у ході роботи над стратегією було сформовано стратегічне бачення, за яким Сумщина – це прикордонний регіон з багатовіковими європейськими цінностями, з потужною безпековою сферою, що динамічно відновлюється, формуючи передумови для соціально-економічного розвитку, орієнтованого на експорт технологічних продуктів зі значним ступенем локалізації на європейський та світовий ринки, а також з орієнтацією на власні ресурси та місцевих товаровиробників для забезпечення енергетичної та продовольчої безпеки регіону; інноваційність економіки Сумщини забезпечується відкритістю до амбітних розвиткових проєктів та партнерством науки, бізнесу і влади, що дозволяє досягти рівня людського розвитку вищого за середньоукраїнське значення.

Окрім того, у ході зібрання був обговорений каталог проєктних ідей, загальна чисельність яких 45 за п’ятьма напрямками (безпековий регіон, промисловість, аграрний сектор, людський потенціал, економічні інновації).

Очільник Сум Олександр Лисенко сказав, що наразі економічна ситуація в країні така, що необхідно залучати всі можливі ресурси та вживати всі можливі заходи, аби стимулювати її розвиток. Тому на території Сумської міської територіальної громади діє велика кількість пільг для підприємців, але влада громади на цьому не збирається зупинятися, тому розглядаються й інші інструменти роботи.

Участь у засіданні взяли очільники багатьох міст Сумської області, які також висловили свою готовність до роботи в даному напрямку.