003.jpg

Суми 24 місто в Україні, де з’явився підрозділ патрульної поліції.


З цієї нагоди на головній площі міста вишикувалися патрульні поліцейські обласного центру, колона автомобілів поліції, оркестр ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І.Г. Харитоненка, сумчани та гості міста.

У церемонії взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен АВАКОВ, голова Національної поліції України Хатія ДЕКАНОІДЗЕ, представники обласної влади, міський голова Олександр ЛИСЕНКО, керівництво УСБУ України в Сумській області, прокуратури, Апеляційного суду, Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області, в/ч 3051 Національної гвардії України.

Складання присяги відбулося за всіма правилами. Спочатку з військовою витримкою прозвітували про готовність особового складу і, з дозволу Арсена Авакова, новобранці урочисто присягнули вірно служити Українському народові, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов'язки.

На завершення, Арсен Аваков прийняв рапорт про закінчення церемонії та привітав особовий склад.

«Завдання нової поліції – не карати і «кришувати», а служити та захищати. В основі поліції стоїть довіра людей. Я з оптимізмом дивлюся в очі молодим новобранцям і розраховую, що всі ви станете досвідченими поліцейськими, яким будуть вірити сумчани та жителі області», – звернуся до новобранців Міністр внутрішніх справ України.

Хатія ДЕКАНОІДЗЕ не виключає, що помилки у новобранців будуть. Вона звернулася до всіх скептиків, з проханням повірити у сили нової поліції, адже вони – майбутнє України.

На переконання міського голови, правоохоронна система держави переживає непростий етап реформування, але структурні зміни в ній стали вимогою часу.
«Впевнений, що у Сумах, як і в усій Україні, з кожним роком зростатиме авторитет поліції, що ви робитимете все можливе для зміцнення громадського порядку, захисту конституційних прав громадян, забезпечуватимете мир і спокій у суспільстві», – зазначив Олександр Лисенко.

За словами начальника управління патрульної поліції м. Суми, лейтенанта поліції Андріана ГОРБАЧЕВСЬКОГО, загалом на вірність присягнули 251 співробітників поліції, з них 70 жінок. Серед працівників патрульної поліції Сумщини, які присягнули на вірність Українському народові, 35 проявили мужність і героїзм під час виконання завдань АТО, 50 – були співробітниками міліції. Середній вік новобранців 27 років.

Уже ввечері на вулицях міста нестимуть службу 25 патрулів.