Надрукувати
Перегляди: 2545

Очільник Сумської МТГ Олександр ЛИСЕНКО взяв участь у роботі комісії з перевірки наявних у закладах освіти комунальної форми власності громади укриттів на їх відповідність визначеним показникам безпечності.

Разом зі своїм заступником Станіславом ПОЛЯКОВИМ та іншими членами комісії очільник міста над Пслом оглянув укриття в одній зі шкіл Сум. Він зазначив, що рішення про відкриття шкіл ухвалюватиметься лише після результатів перевірок.

«Будуть чіткі висновки, в яких школах можливо навчатися офлайн, де повна відповідність заходам безпеки. Найголовніше для нас – умови безпеки. Якщо говорити конкретно: ми наразі перебуваємо в одній зі шкіл, тут є система оповіщення як зовнішня, так і внутрішня, в укритті є приміщення для навчання, окремо розміщені вхід та вихід. Проте, це лише частина того, що потрібно врахувати. Про багато інших критеріїв будуть у своїх висновках писати члени комісії», – сказав Олександр Лисенко.

Він нагадав, що до її складу увійшли не тільки представники виконавчих органів місцевого самоврядування, а й депутат міськради, експерт з технічного обстеження будівель і споруд, інженер-проєктувальник, представники Головного управління ДСНС України в Сумській області, Управління СБУ в Сумській області, Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Станіслав Поляков зазначив, що комісія працює згідно з затвердженим графіком. Уже були обстежені школи та садочки в одному з центральних мікрорайонів міста.

Насамкінець Олександр Лисенко повідомив, що вже є інформація про те, що в 40-кілометровій зоні від кордону навчання в школах можливе лише в режимі онлайн. У разі підтвердження цих даних – діятимуть згідно з рекомендаціями, аби сприяти підтримці безпечного середовища в громаді.

А наразі комісія продовжуватиме свою роботу з обстеження до 20 липня, а вже до 30 липня – сформує свої висновки по кожному з закладів.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет