Надрукувати
Перегляди: 2683

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО відвідав пункти видачі сумчанам віком 70–75 років (включно) продуктових наборів від некомерційної гуманітарно-продовольчої організації World Central Kitchen і Першого Сумського гуманітарного штабу.

Продуктові набори можуть отримати люди віком від 70 до 75 років включно, місце проживання яких зареєстровано в межах Сумської міської територіальної громади. Забрати їх можна до 22 липня у п’яти пунктах (школи № 5, № 9, № 17, № 22, № 27). До видачі наборів залучені соціальні працівники, освітяни, волонтери, працівники Першого Сумського гуманітарного штабу.

«Пільгові категорії населення, незахищені та соціально вразливі верстви вже отримали допомогу, а зараз ми видаємо продуктові набори людям пенсійного віку. Пенсіонерів ми поділили на групи для того, щоб не було скупчення людей, але все ж спостерігається великий потік охочих», – розповів очільник громади.

Олександр Лисенко повідомив, що після цієї категорії видачу продуктових наборів тим, хто перебуває на заслуженому відпочинку, планують продовжити. За його словами, це робитимуть, допоки такі набори не одержать пенсіонери різного віку. Для цього кожного дня формується від 2000 до 3000 продуктових наборів.

Наразі продуктові набори видаються у п’яти школах, але, за словами очільника громади, вже наступного разу їх кількість збільшать десь до 12. Повідомлення про видачі будуть розміщені на Інформаційному порталі Сумської міської ради та на сторінці Олександра Лисенка у Facebook, ЗМІ.

«Ми далі будемо продовжувати видавати продуктові набори та покращувати цей процес, адже буде збільшено і кількість пунктів видачі, і чисельність працівників, які цим займаються. Якщо раніше в одній школі працювали чотири столи, де приймали громадян, то зараз – вісім-десять», – зазначив Олександр Лисенко.

Він подякував Першому Сумському гуманітарному штабу, іншим волонтерам, добробатівцям і всім, хто в цей непростий період долучається до надання допомоги жителям сумської громади.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет