Надрукувати
Перегляди: 1765

Представники влади громади та Першого Сумського гуманітарного штабу привітали випускників шкіл з-поміж дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування зі здобуттям загальної середньої освіти.

На традиційне свято запросили випускників 11-х класів – дітей, які проживають у сім’ях опікунів, у дитячих будинках сімейного типу, та їхніх рідних. Цього року здобули повну загальну середню освіту 12 дітей, але з певних причин, у зв’язку з поточною ситуацією в місті та державі, тільки восьмеро змогли прийти на свято. За словами начальника управління «Служба у справах дітей» Валерії ПОДОПРИГОРИ, невдовзі планують привітати й випускників дев’ятих класів.

«Щороку ми вітаємо дітей із закінченням школи, проводимо свята та даруємо приємні подарунки. Сьогодні ми також вітаємо наших випускників та, попри складний час, намагаємося радувати їх. Ті діти, які не змогли приєднатися до нашого свята сьогодні, не залишаться без уваги та отримають від нас подарунки», – додала начальник управління.

Вітаючи випускників, голова громади Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що в Сумах та Україні найкраща молодь, з якою на державу чекає успішне майбутнє. Посадовець закликав юнь бути наполегливою та впевнено рухатися до своєї мети і запевнив у тому, що юнаки та дівчата завжди можуть розраховувати на підтримку керівництва громади та її жителів: «Молодь нашого міста – рушій змін до щасливого майбутнього, і я впевнений, що ви, молоді сумчани, зробите кращим не тільки наше місто, а й країну. Сумська громада підтримуватиме вас на цьому шляху та сприятиме реалізації ваших планів. Тому варто не зупинятися, а йти вперед назустріч своїм мріям. І нехай ваше життя буде щасливим у мирній та квітучій Україні».

Випускники 11-х класів розповіли про навчання в школі, поділилися думками щодо вибору професії та планами на майбутнє.

«У школі мене дуже захоплювала громадянська освіта та іноземні мови, тому свій вибір зупинила на галузі права. У майбутньому я хочу жити в Україні, допомагати нашій державі, громадянам, та будувати своє майбутнє саме тут», – поділилася планами на майбутнє випускниця Олександра.

Секретар міської ради, координатор Першого Сумського гуманітарного штабу Олег РЄЗНІК закликав випускників 11-х класів пов’язувати своє подальше життя з Сумами та розповів юнакам і дівчатам про ті освітні можливості, що є в місті: «Суми – це наукове місто, де є багато студентів та можливостей для навчання. У нашому місті є достойні вищі навчальні заклади, що випускають кваліфікованих випускників. Тому бажаю вам залишитися в Сумах, навчатися та впроваджувати позитивні зміни в Сумську міську територіальну громаду.

Керівник Першого Сумського гуманітарного штабу Ксенія ГРИНИК поділилася з випускниками своєю історією вибору професії та закликала доєднатися до волонтерського руху, що стрімко розвивається в Сумах.

Опікуни, рідні випускників подякували Службі у справах дітей за постійну увагу, піклування та турботу. Начальник управління Валерія ПОДОПРИГОРА зазначила, що на цьому співпраця не закінчується, і родини можуть розраховувати й надалі на допомогу їхніх працівників.

Випускники отримали подарунки від громади, Першого Сумського гуманітарного штабу й некомерційної гуманітарно-продовольчої організації World Central Kitchen. А наприкінці зустрічі на дітей та їхніх рідних чекало частування, під час якого вони вже у неформальній атмосфері поспілкувалися з керівництвом громади.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет