Надрукувати
Перегляди: 1730

З нагоди Дня Української Державності для сумської малечі просто неба влаштували патріотичне свято.

Захід «Дитяча майстерня миру» організували відділ культури, міська централізована бібліотечна система, Центр культури і дозвілля. Дорослі підготували для дітей активності з патріотичним ухилом. Також учасники свята могли залишити собі на згадку намальований художником портрет, придбати патріотичні прикраси ручної роботи, взяти участь у майстер-класі з виготовлення окопних свічок або просто зробити внесок на допомогу військовикам.

Як зазначала начальник відділу культури Наталія ЦИБУЛЬСЬКА, захід планували таким чином, аби він був інформативним і цікавим, відволік дітей від війни, але водночас виконував шляхетну місію допомоги військовим.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО, який відвідав свято, долучився до виготовлення окопних свічок. Також він зробив внесок на потреби ЗСУ і придбав прикраси, які потім подарував юним учасникам свята. Посадовець наголосив на важливості виховання патріотизму змалку і використанні різних форматів, що цікаві та зрозумілі малечі та дозволяють якнайкраще досягти мети.

Користуючись нагодою, Олександр Лисенко поспілкувався з дітьми та їхніми батьками на актуальні питання сьогодення, зокрема, поцікавився їхньою думкою щодо організації навчально-виховного процесу в закладах освіти.

Усього ж того дня виготовили 50 окопних свічок, що незабаром відправлять за призначенням, і зібрали для захисників України 3,5 тис. грн.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет