Надрукувати
Перегляди: 1790

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО нагородив Почесними грамотами міського голови волонтерів Сумської міської територіальної громади за активну громадянську позицію.

Загалом за благодійну і гуманістичну діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху та забезпечення військових підрозділів, що захищають територіальну цілісність України, відзначили 50 осіб. Серед них – волонтери ГО «Сумський бабський батальйон – Тил», Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти харчових технологій, торгівлі та ресторанного сервісу», КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування «Берегиня», Першого Сумського гуманітарного штабу, ГО «Майбутнє без війни», БФ «Innovator Help» та ті небайдужі люди, які знаходили сили та час допомагати потребуючим.

Було опрацьовано п’ять подань від організацій щодо відзначення кращих волонтерів. Також надавали свої пропозиції щодо нагородження і керівники депутатських фракцій міської ради «Європейська Солідарність» Вадим АКПЄРОВ та «Всеукраїнське Об’єднання «Батьківщина» Анатолій САГАЧ.

Нагороджували волонтерів у декілька етапів, участь у відзначенні брали також секретар міської ради, координатор Першого Сумського гуманітарного штабу Олег РЄЗНІК, депутати міської ради Артем КОБЗАР, Максим ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Расул ГАЛАЄВ, Вадим Акпєров та Олена ДЯГОВЕЦЬ.

Відзначені Почесною грамотою Сумського міського голови волонтери отримають одноразово матеріальну допомогу в сумі 8 тис грн.

Очільник громади Олександр Лисенко сказав, що це лише частина тих, кого хотілося б нагородити. Тому роботу щодо заохочення волонтерів проводитимуть і надалі: «Волонтерська справа у нашому місті продемонструвала те, що разом ми можемо робити все – і допомагати, і будувати, і відновлювати, і лікувати, і харчувати, і закуповувати. Особистим прикладом намагаюся також показувати те, що будь-яка допомога наразі важлива. А наші сумчани настільки віддані своїй справі, що в будні ходять на роботу, а вихідними – волонтерять. За це їм велика подяка. Тому частину з них ми заохотили, але ми будемо і в подальшому це робити. Адже це –важливий напрямок у сфері оборони громади».

Голова Сумської МТГ подякував усім волонтерам – і тим, яких уже відзначили, і тим, хто невпинно працює на цій ниві й далі, та хто неодмінно буде винагороджений за таку діяльність.

***

Приєднуйтеся: