006.jpg

У Сумах відкрили ще одну сімейну амбулаторію, яка обслуговуватиме майже 7000 жителів.

Як повідомив очільник Сумської міської тергромади Олександр ЛИСЕНКО, ще торік всередині травня на сесії міської ради ухвалили рішення щодо передачі в оперативне управління та на баланс КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» нежитлового приміщення комунальної власності, яке розташоване по вул. Г. Кондратьєва. Це і запустило процес створення сімейної амбулаторії у цьому мікрорайоні.

«Один із критеріїв нинішньої медичної реформи – це наближення послуги до пацієнта. Коли ми відкриваємо таку амбулаторію в мікрорайонах Сум, то людям більш комфортно звернутися до лікаря саме тут, біля свого дому. Мешканці вул. Герасима Кондратьєва, вул. Гамалія, вул. Петропавлівська можуть отримувати послуги вже в цьому приміщенні. Ми будемо продовжувати підіймати на відповідний рівень медичну галузь і розвивати її. Бо на державному рівні йде мова про те, що медична реформа ще не завершена – наразі ми говоримо про об’єднання закладів, медичні кластери, про удосконалення третьої ланки. Ми йтимемо в ногу з усіма нововведеннями, аби наближатися до європейського рівня медицини», – сказав голова громади Олександр Лисенко.

Начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО розповіла що у листопаді 2021 року розпочали капітальний ремонт приміщення, наданого за рішенням міської ради. Загалом на проведення ремонтних робіт спрямували 1 млн 400 тис. грн коштів лікувального закладу, отриманих від НСЗУ за надані медичні послуги. Завдяки коштам, виділеним депутатам міської ради на виконання виборчих програм і доручень виборців, для забезпечення належної роботи амбулаторії були придбані офісні меблі, комп’ютерне обладнання на суму 100 тис. грн. Допомогли в цьому обранці Ірина ДЯДЕНКО та Ігор ПЕРЕПЕКА.

Директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Алла ОВОДЕНКО розповіла, що в амбулаторії вже працюють чотири лікарі, обслуговуючи 6963 задекларованих мешканців громади. Тут надається повний комплекс медичних послуг первинної медичної допомоги – медичний огляд, лабораторне обстеження, електрокардіографія, вакцинація, виписка електронних рецептів та направлень тощо.

Начальник управління благоустрою департаменту інфраструктури міста Олександр КИСІЛЬ зауважив, що заплановано розробити проєктно-кошторисну документацію для проведення впорядкування території, прилеглої до сімейної амбулаторії. А вже зараз тут установлений пандус для осіб з інвалідністю, мам із візочками та всіх маломобільних груп населення.

Ігор Перепека додав, що мешканці задоволені тим, що мають змогу отримати всі необхідні медичні послуги первинної ланки поруч зі своїми домівками. Депутати позитивно ставляться до розширення мережі медичних установ у Сумській МТГ для того, аби кожен мав змогу отримати вчасну та якісну допомогу.

Наразі у підпорядкуванні КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» вже вісім амбулаторій. Одна з них розташована в  Стецьківському старостинському окрузі.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет

Приєднуйтеся: