0012.jpg

Суми разом з усією Україною вперше відзначили День молоді в серпні.

До 2022 року День молоді в Україні святкували щорічно в останню неділю червня, але цьогоріч відзначають 12 серпня – у Міжнародний день молоді.

Заходи до Дня молоді, організовані відділом молодіжної політики разом із МЦ «Романтика», проходили протягом робочого тижня. Меседж загальнонаціонального свята в Сумах – «Молодь, яка вражає».

У символічний день Олександр Лисенко привітав молодят, які є активними учасниками молодіжного руху та працюють у сфері молодіжної політики. Очільник громади від своєї родини зробив подарунок новоствореній сім’ї тезок – Яні та Олегові Лисенкам та побажав жити в любові, мирі та злагоді.

Також цього дня очільник громади долучився до молодіжної зустрічі «Дій», що пройшла у форматі відкритого мікрофону. На заході активна молодь міста поспілкувалася з представниками влади та отримала відповіді на поставлені запитання.

«У Сумах існують програми підтримки молоді, ми залучаємо молодих людей до різних проєктів і підтримуємо їх. Адже від того, якою є і буде молодь, залежить наше спільне майбутнє. Після перемоги ми разом зробимо багато корисних речей для нашого міста і країни. Сумська молодь дуже активна і в той же час принципова, адже вона відстоює свої позиції та права. Мені приємно спілкуватися з молодими дівчатами та юнаками, відповідати на ті питання, які сьогодні їх цікавлять. І я впевнений, що молодь повинна брати активну участь у політиці, а влада – підтримувати, залучати та давати можливості для її розвитку», – наголосив Олександр Лисенко.

Із сумською молоддю також спілкувалися народний депутат України Михайло АНАНЧЕНКО, заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ та начальник відділу молодіжної політики Тетяна САХНЮК.

«Суми – студентська столиця. У нас найактивніша молодь. Ті заходи, які проводять юнаки та дівчата в Сумах, збирають людей з інших міст України. У місті функціонує Молодіжна рада, велика кількість молодіжних організацій. Молоді сумчани проводять масштабні всеукраїнські форуми. І саме молодь з початку війни стала на захист міста в усіх сферах суспільної діяльності», – зазначив народний депутат України Михайло АНАНЧЕНКО.

Представники влади обговорили з молоддю Сум пріоритетні напрямки роботи в місті, те, як заохочувати молодих людей створювати щось нове в Сумах, як закликати залишатися в місті та як влада допомагає і підтримує молодіжні напрямки.

Очільник громади наголосив, що молодь Сум дуже активна й ініціативна, та нагородив найактивніших молодих сумчан Почесними грамотами міського голови за активну громадянську позицію, благодійну і гуманістичну діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики Сумської міської територіальної громади та з нагоди Дня молоді.

***

Приєднуйтеся: