004.jpg

У Сумах відбулися заходи з відзначення 31-ої річниці Незалежності України, під час яких відзначили багатьох сумчан за їхній внесок у оборону і розвиток громади.

Голова Сумської міської територіальної громади Олександр ЛИСЕНКО разом із представниками обласної влади, народними, обласними та міськими депутатами, військовими, лікарями, представниками комунальних організацій та небайдужою громадськістю першочергово вшанували захисників, які спочивають на Центральному кладовищі. Також поклав квіти до могил Героїв на Алеї Слави Баранівського кладовища заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ. Тут поховані 36 оборонців нашої країни, які загинули за період повномасштабного вторгнення росії на територію України. 

«Ми 30 років говорили про те, що незалежність дісталася нам мирним шляхом у 1991 році. Але й пам'ятаємо про те, як до цього століттями ми боролися за свій суверенітет. А деякі забули про нашу славну історію, про те, що був такий отаман Сірко, який не програв жодної битви. Коли наш сусід ухвалював рішення про два чи три дні для захоплення Києва, то він точно не знав нашої сили та наших можливостей. І, на жаль, я говорю наразі не тільки про одну людину, яка є злочинцем № 1 у світі, а про всіх, хто підтримує загарбницьку політику. І їм усім потрібно зрозуміти, що є тільки один вихід із цієї ситуації – перемога України. Це все реально завдяки нашим захисникам, які першими стали на оборону нашої держави. Дякую від імені всієї громади Збройним Силам України, територіальній обороні, добровольчим формуванням за ваші вчинки, подвиги. А також хочу звернутися зі словами підтримки та подяки до родин наших загиблих хлопців. Дякуємо за можливість вільно жити, працювати, голосувати», – сказав очільник Сумської МТГ Олександр Лисенко.

Також він нагородив Почесними грамотами та подяками міського голови, почесними відзнаками Сумської міської ради військових, добробатівців, волонтерів, посадовців за високий професіоналізм, особисту мужність і відданість державі під час захисту територіальної цілісності України та з нагоди Дня Незалежності України.

***

Приєднуйтеся: