003.jpg

У День пам'яті захисників України в Сумах вшанували земляків, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО поклав квіти до могил загиблих Героїв на Алеї Слави Баранівського кладовища.

На Алеї Слави Центрального кладовища голова Сумської міської ТГ, представники міської та обласної влади, військовослужбовці, представники правоохоронних органів, волонтери, релігійні діячі та громадськість також вшанували пам'ять наших захисників.

Поминальну літію за загиблими відслужили священники ПЦУ. Потому присутні поклали квіти до Меморіалу воїнам, загиблим в зоні АТО/ООС, та вшанували пам'ять борців за незалежність хвилиною мовчання.

«Українці – це той народ, який поколіннями відстоював незалежність та свободу зі зброєю в руках. На долю України випало багато випробувань, адже ворог постійно хотів загарбати наші землі, вбити наш братський дух. Але оборонці України завжди захищали нашу землю, нашу незалежність та наше право жити у вільній країні. Вони на полі бою боронять нашу державу й зараз. І сьогодні ми схиляємо голови перед тими, хто віддав найдорожче за свободу нашої країни. Ми пам’ятаємо та будемо пам’ятати кожного, бо Герої не вмирають, а живуть у наших серцях! І за пам’ять полеглих воїнів, за минуле, теперішнє та майбутнє ми будемо боротися до кінця!» – наголосив Олександр Лисенко.

Нагадаємо, згідно з Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави, приурочений до однієї з найкривавіших подій війни на сході країни – Іловайської трагедії 29 серпня 2014 року, де українська армія зазнала найбільших втрат.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет

***

Приєднуйтеся: