Надрукувати
Перегляди: 1069

У Сумах відбувся Молитовний сніданок, під час якого очільник сумської громади Олександр ЛИСЕНКО, представники структурних підрозділів міськради, депутати та члени різних релігійних общин молилися за мир та якнайшвидшу Перемогу для нашої країни.

Участь у зібранні взяли пастор церкви «Добра новина» Микола СОВЕНКО, пастор «Церкви Різдва» Вадим ЛИСЕНКО, пастор Церкви Благодаті Євангельських християн-баптистів Михайло ПІМОНЕНКО, настоятель римсько-католицької церкви отець Андрій ПАЛЬЧИК, пастор Церкви «Нове покоління» Артем ТОВМАСЯН, старший пастор церкви «Ковчег» Роман ВЯТКІН, єпископ церкви «Христа-Спсителя» Віктор КЛЕЦЬ, єпископ церкви «Жива надія» Михайло НЕЛІН, пастор Церкви адвентистів сьомого дня Олексій МУРГА, координатор об’єднання релігійних та громадських організацій «Собор» в Сумській області Олександр КАЛМИКОВ, а також заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, депутати міської ради Анатолій САГАЧ і Олена ДЯГОВЕЦЬ, директор департаменту забезпечення ресурсних платежів Юрій КЛИМЕНКО, начальник управління охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО, начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА.

У День Різдва Пресвятої Богородиці Олександр Лисенко сказав, що дуже важливо у найтяжчі часи не панікувати, а якісно продовжувати забезпечувати стабільну життєдіяльність громади. Він акцентував увагу на тому, що традиція проводити Молитовні сніданки збереглася з мирних часів, адже важливо вірити в Бога і в тих, хто захищає нас. І, у той же час, не забувати про людей, які на своїх робочих місцях роблять усе для нашої спільної Перемоги.

«Сьогодні ми читали символічні рядки з Біблії, де чітко вказується на те, як чинити опір ворогам. І там написано, що самому це зробити складно – без помічників, без однодумців, без тих, хто вірить у Бога і в Перемогу. Тому сьогодні участь у Сніданку беруть і представники міської ради, відповідальні за певні напрямки розвитку. Адже ми розуміємо, на чому треба зосереджувати свої зусилля. І що це спільна робота і в кожного є свій фронт. Ми дякуємо нашим захисникам і захисницям, усім, хто сумлінно працює, аби допомагати громаді, області, всій країні», – сказав Олександр Лисенко.

Він додав, що тільки завдяки праведним учинкам можна досягти миру, – тому важливо берегти віру і любов до ближнього в своїй душі, у своєму серці.

Особисті роздуми після Молитовного сніданку висловили і представники різних релігійних громад.

«Я бачу велику користь від того, що спілкуються різні напрямки: і духовний, і політичний, і керівники громади, і різних структур і священнослужителі. Це дуже гарно, що ми разом читаємо Боже слово, молимося, разом міркуємо, як допомагати нашій країні і конкретно нашому місті», – зазначив Михайло Пімоненко.

«Як служитель церкви, я дуже задоволений, тим, що можу бути тут, що ми можемо зустрічатися з адміністрацією міста, спілкуватися, дискутувати, планувати, бо нас об’єднує єдина мета  – служіння Господу, служіння людям», – сказав Олексій Мурга.

Заступник міського голови Станіслав Поляков насамкінець наголосив на важливості проведення зустрічей у такому форматі: «Такі заходи, живе спілкування – єднають. Ми сьогодні прочитали гарні рядки з Біблії, які говорять про те, що нашому народу треба гуртуватися й спільно досягати Перемоги. Дай Бог, щоб усі наші молитви були почуті».

Очільник громади прочитав Молитву за Суми, а потім усі учасники зібрання колективно виголосили молитву «Отче наш».

Також Олександр Лисенко висловив переконання, що проводити Молитовні сніданки будуть і в післявоєнні часи, адже такі зустрічі дозволять представникам влади громади та релігійних об’єднань обговорити нагальні питання життєдіяльності громади, підтримки її жителів, побудувати спільні плани на майбутнє.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет

***

Приєднуйтеся: