Надрукувати
Перегляди: 1244

Керівництво Сумської міської ТГ готове предметно розглядати з владою вищого рівня питання створення закладу з посиленою військово-фізичною підготовкою для молоді та вже зробило перші кроки в цьому напрямку.

Про це повідомив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО під час ефіру на UA:Українське радіо Суми.

Наразі розглянули можливі варіанти розміщення нового закладу, прорахували обсяг витрат. Також провели перші обговорення з депутатами міської ради. Зважаючи на масштабність проєкту, реалізувати його самотужки сумській громаді буде важко, тож потрібна тісна співпраця на рівні області. Зі свого боку керівництво Сумської міської тергромади готове взяти на себе відповідальність за певні етапи та напрямки.

«Коли десь місяць тому я зустрічався з колективом, попросив надати мені економічну складову. Отримав розрахунки щодо утримання, тобто комунальні платежі, заробітна плата, орендна плата за приміщення. Як голова громади, я хотів би, щоб цей заклад був міський, але правильно, щоб він був обласний. Ми готові підтримувати з нашого бюджету, розглядати питання надання приміщення. Але тут багато залежати від області, бо йдеться не про один десяток мільйонів. Якщо буде підтримка від області, ми подякуємо і разом створимо, вірніше відновимо, заклад. Необхідно, аби сторінки літопису історії військової освіти у нашому місті й писали далі наступні покоління. Це моя принципова позиція», – зазначив очільник Сумської міської ТГ.