0012.jpg

У міській галереї презентували виставку «Барви свободи. Сумщина», на відкриття якої завітав очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

Організатори виставки – ГО «Сумський бабський батальйон – ТИЛ». Це організація, яка з 2014 року працює в напрямку допомоги та підтримки українських військових.

У галереї представлені вироби дітей і майстринь Сумщини, які ГО «Сумський бабський батальйон – ТИЛ» зібрала за весь час своєї діяльності. До організації виставки долучилася й керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК.

«Я вражений тими виробами, які створили наші сумчани. Це символічні речі, які зараз ідентифікують нашу націю, допомагають у бою та демонструють українську свободу. На виставці представлені різні обереги, що об’єднують наші покоління. Дякую організаторам та всім причетним за чудову та важливу виставку в нашому місті», – зазначив Олександр Лисенко.

Після Сум експозиція попрямує до Польщі, у Люблін. Туди ж відправлять і сплетений відвідувачами виставки польський прапор. Тим часом у Любліні виплетуть український прапор, який передадуть місту над Пслом.

Відвідати виставку можна по 9 жовтня з 11:00 по 18:00 у міській галереї по вул. Соборна, 27. Вхід вільний.