002.jpg

Під час щотижневої розширеної наради з військовими очільник громади Олександр ЛИСЕНКО та керівництво оперативно-тактичного угрупування «Суми» привітали представників добровольчих формувань Сумської міської територіальної громади та підрозділів ЗСУ з прийдешніми святами.

Адже вже завтра ми відзначатимемо День захисника та захисниці України, Покрову Пресвятої Богородиці та День українського козацтва – свята, які символізують, що українці – волелюбні та непереможні, а звитяги минулих поколінь воїнів з честю продовжують сьогоднішні оборонці та захисники рідної землі.

Олександр Лисенко зауважив, що великих урочистих заходів не планували, а святкувати по-справжньому будемо після нашої спільної Перемоги над ворогом. Але ініціатива провести таке привітання належить жіноцтву, аби ще раз віддячити нашим захисникам.

«Сьогодні я хотів би подякувати від імені громади вам усім – добровольчим формуванням, ЗСУ, всім, хто заразне зміг прийти, та всім, хто в окопах і на блокпостах. Сьогодні все, що ми робимо, всі рішення, які ми приймаємо – це наша подяка і наша підтримка вам, наш посильний внесок у спільну справу. А головну справу, головну роботу виконуєте ви і я хочу, аби ви знали, що ми допомагали та допомагатимемо вам завжди, до нашої Перемоги, – звернувся до загалу Олександр Лисенко – Ось тут – лише частина бронежилетів, пошитих сумськими майстрами, наш спільний з ОТУ подарунок, а вже скоро отримаєте нову форму».

Олександр Лисенко переконаний, що українські військові навчать ворога справжньої історії нашої держави та нашого народу.

Він виконав почесну місію, вручивши кращим воїнам Почесні відзнаки Сумської міської ради «За заслуги перед містом», Почесні грамоти та Подяки міського голови.

Командуючий ОТУ «Суми» Олександр НЕСТЕРЕНКО привітав присутніх та попросив передати вітання кожному військовослужбовцю та добробатівцю.

«Ми виконали наше завдання – Сумщина вільна від ворога, він відійшов від наших кордонів і це завдяки усім вам, – сказав командуючий. – Бажаю усім нам скорішої Перемоги, звільнення усіх тимчасово окупованих територій, здоров’я та віри».

Представникам добровольчих формувань передали великі ляльки-мотанки – обереги – виготовлені відвідувачами територіального центру «Берегиня». А кожен з присутніх з дитячих рук отримав власний невеличкий оберіг, у яких не зважаючи на розмір, відчувалося тепло вдячності наших сердець.

Тож бронежилети зберігатимуть життя воїнам, а обереги символізуватимуть покров Пресвятої Діви.

Також представники ОТУ «Суми» вручили добробатівцям та військовим Почесні відзнаки оперативно-тактичного угрупування та пам’ятні коїни.

Звернулися до присутніх керівники депутатських фракцій міської ради Анатолій САГАЧ та Артем КОБЗАР, які й нині є членами добровольчих формувань. Вони пригадали, як депутатський корпус та виконавчого комітету спільно з сумчанами організовували на початку військової агресії спротив ворогу.

Директор Департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК, привітавши оборонців зі святами, нагадала про соціальні програми та підтримку, яку надає наша громада та побажала скорішої Перемоги.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх, хто поклав своє життя, захищаючи нашу країну, та запалили свічку пам’яті.