0010.jpg

У День захисників і захисниць України очільник громади Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з бійцями ДФТГ Сумської міської тергромади та долучився до урочистостей з нагоди свята

Звертаючись до добровольців кожного з формувань, Олександр Лисенко насамперед наголошував на надзвичайно важливій ролі ДФТГ при обороні Сум і громади. Адже саме вони разом із територіальною обороною стримали навалу ворога й не дали тому загарбати свою батьківщину.

Очільник громади подякував бійцям за мужність і героїзм, проявлені при обороні сумської громади, та за ту нелегку роботу, яку вони виконують нині, охороняючи мир і спокій сумчан: «Дякую за те, що ухвалили важливе та сміливе рішення, яке врятувало Суми, а сьогодні рятує всю Україну. Наші вороги змінили історію в літописах, записали себе нащадками нашої історії, але я впевнений, що наші добровольчі формування, наші військові нагадають всім історію Київської Русі, нашу українську історію, щоб вони, якщо її не знали – вивчили, а якщо забули, – згадали. Вони забули або не знали Калнишевського та Сагайдачного, не знали або забули про те, що Іван Сірко не програв у своєму житті жодної битви – так, як сьогодні не програють битви наші захисники. Іще раз дякую вам. Ви наш захист, наша покрова, наш оберіг».

Під час відвідання добровольчих формувань посадовець вручив бійцям відзнаки міського голови, а двом ДФТГ – ще й ключі від авто, які додадуть захисникам мобільності та допоможуть боронити Суми. Раніше Олександр Лисенко взяв на себе зобов’язання спільно з рідними та друзями забезпечити кожне добровольче формування Сумської МТГ машиною і дотримав свого слова. Загалом очільник громади з власної ініціативи придбав та передав на потреби захисників і захисниць 12 автомобілів.

У добровольчому формуванні Сумської міської ТГ № 3 з нагоди трьох свят, що відзначаються 14 жовтня, окрім звичайних урочистостей провели ще й церемонію посвяти в козаки: з виголошенням присяги, напутнім словом капелана, шануванням козацьких символів і частуванням козацьким кулішем.