004.jpg

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО розповів про комплекс заходів по зменшенню споживання електроенергії в громаді та подякував сумчанам, які сумлінно виконували рекомендації НЕК «Укренерго».

Голова Сумської МТГ сказав, що більшість сумчан відповідально поставилися до цього завдання, завдяки чому вдалося не тільки заощадити ресурси, а й зменшити навантаження на енергосистему.

Окрім того, що жителі громади обмежили використання електроприладів у домівках, владою також було вжито комплекс заходів з метою збереження електромережі:

  • відключення водозаборів;
  • обмеження кількості тролейбусів на маршрутах;
  • вимкнення вуличного освітлення;
  • співпраця з соціально відповідальними підприємцями, які вимкнули рекламні носії та деяке енергоємне обладнання.

Олександр Лисенко повідомив, що, на жаль, не в усіх громадах Сумщини було вжито достатню кількість обмежувальних заходів, тому в деяких регіонах області енергоспоживання навіть збільшилось. Саме тому не вдалося уникнути аварійних відключень, хоча у сумській громаді зменшення використання електроенергії відбулося.

Наразі обмеження діятимуть щодо вуличного освітлення (його увімкнуть до 20:00) та щодо електротранспорту (у повному обсязі тролейбуси рухатимуться містом тільки в пікові години).

Голова громади також сказав, що ситуація з водопостачанням контрольована. На випадок відключень електроенергії – є заповнені резервуари.

 «Ми тримаємо зв'язок із обленерго та НЕК «Укренерго» щодо ситуації по всій країні. Якщо нам швидко треба буде реагувати – повідомлятимемо мешканців про зміни», – зауважив Олександр Лисенко.

Щодо ліфтів, попри запроваджений режим економії електроенергії, вони продовжать працювати. Виняток – зупинки підйомників, викликані аварійними відключенням живлення та несправностями.