007.jpg

Очільник Сумської міської тергромади Олександр ЛИСЕНКО повідомив про ситуацію з електро- та водопостачанням, роботу транспортної системи та хід опалювального сезону.

За словами Олександра Лисенка, сьогодні вранці після чисельних ракетних обстрілів відбулося часткове відключення електроенергії в місті. Це пов’язано з великим перепадом рівня електроенергії в мережі. Як наслідок, відбулося автоматичне відключення на водозаборах та на деяких інших підстанціях.

«Від НЕК «Укренерго» та АТ «Сумиобленерго» ми отримали графіки планових відключень без терміну та часу. Графіки планових відключень наразі діють, але екстрені аварійні відключення також можливі. Прошу всіх бути уважними та обережними, зробити запаси води та продуктів. Також наголошую на важливості мінімізувати використання електроенергії в пікові години», – наголосив Олександр Лисенко.

Очільник громади зазначив, що незважаючи на складну ситуацію, відповідні служби намагаються забезпечувати водопостачання при відсутності електроенергії. Зранку були аварійні відключення водопостачання на деякий час, але наразі залишилося відновити роботу тільки Ново-Оболонського водозабору.

Щодо роботи транспортної системи, то тролейбуси з автономним ходом курсують протягом дня (за умови відсутності відключення електроенергії). Комунальні автобуси та приватний транспорт працюють у посиленому режимі.

Щодо опалювального сезону, то ТОВ «Сумитеплоенерго» подав теплоносій до всіх будинків, але по чотирьох наразі відбувається налаштування мереж. ТОВ «Котельня північного промислового вузла» з 1 листопада планує розпочати опалювальний сезон. За словами Олександра Лисенка, у зв’язку з погодними умовами, цьогоріч була змога подати тепло до будинків пізніше.