002.jpg

У Сумах у День Гідності та Свободи вшанували пам’ять загиблих за незалежність і свободу української держави.

Містяни, серед яких були представники влади громади та області, депутати Верховної Ради України, військовики, духовенство, поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим учасникам АТО/ООС, до могили загиблого вісім років тому від кулі снайпера на вул. Інститутська Олексія Братушки, пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Звертаючись до тих, хто зібрався згадати події національних революцій ХХІ століття, що розпочалися в один день з різницею в кілька років, очільник громади Олександр ЛИСЕНКО наголосив на тому, що Помаранчева Революція, а потім і Революція Гідності стали продовженням боротьби за свободу та незалежність України багатьох попередніх поколінь і водночас початком нового витка у розвитку держави, початком нового етапу становлення національної ідентичності. Ті трагічні, а водночас величні події загартували націю, зміцнили духовно, чого не міг стерпіти наш багатовіковий ворог. Сьогодні тисячі українців, серед яких і наші земляки, дають відсіч російській агресії, продовжують відстоювати незалежність, свободу української держави та кожного з нас.

«Ми ніколи не забудемо Олексія Братушку, Небесну Сотню, ми ніколи не забудемо усіх тих хлопців, які покояться на Алеях Слави Сум та України. Вони віддали найдорожче, що є в людини, за те, щоб була вільна Україна. Ворог не знає історію і думає, що може її змінити, але ніхто і ніколи не зможе змінити історію України, бо вона – героїчна і завжди переможна. Українці – нація вільних і нескорених!» – підкреслив Олександр Лисенко.

Він подякував воїнам, котрі нині захищають право українців бути вільними й незалежними та жити під мирним небом і закликав цивільних сумчан, робити все, що в їхніх силах, і навіть більше, аби наблизити Перемогу.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет