Надрукувати
Перегляди: 782

У КУ «Центр учасників бойових дій» з нагоди Дня Збройних Сил України та Міжнародного дня волонтерів вітали представників волонтерського руху та військовослужбовців трьох підрозділів Сум.

Звертаючись до присутніх, очільник громади Олександр ЛИСЕНКО подякував їм за те, що кожен із них на своєму фронті наближає Перемогу.

Посадовець зробив екскурс в історію кожного військового підрозділу, представники якого були присутні на заході, й окремо відзначив роль кожного в обороні Сум та України.

«Історія нашого міста – це історія оборони, історія захисту, адже воно задумувалося як фортеця. І сьогодні наше місто стоїть на захисті всієї України. Дякую, що серед перших взяли до рук зброю і захистили Суми в буремні дні вторгнення. Бажаю вам здоров’я, наснаги, перемог у всіх справах і головної нашої Перемоги над ворогом!» – наголосив Олександр Лисенко.

Волонтерам очільник громади подякував за безкорисливу допомогу військовослужбовцям і цивільним, зазначивши що без їхньої роботи протистояти ворогу було б складніше.

Слова вдячності на адресу волонтерів і воїнів пролунали й від заступника очільника громади Віри МОТРЕЧКО та директора департаменту соціального захисту населення Тетяни МАСІК. Вони запевнили, що керівництво громади та органи соціального захисту завжди підтримуватимуть захисників України та їхні сім’ї.

Командир 15-го окремого мотопіхотного батальйону Олександр МОРДВАНЮК закликав усіх не бути сторонніми спостерігачами, а діяти для Перемоги. Також він наголосив на необхідності дбати про військовиків і родини загиблих Героїв, особливо їхніх дітей, адже вони – майбутнє України.

«Хочу подякувати кожному бійцю, кожному волонтеру за той неоціненний внесок, який він робить у справу безпеки нашої держави, нашого міста, – сказав він. – Ми обов’язково виграємо, бо ламаємо стереотипи, які були до 24 лютого, щодо ЗСУ, щодо волонтерів, щодо ролі кожного».

Волонтерам і військовослужбовцям вручили Почесні грамоти міського голови. Також вони отримали обереги та творчий подарунок від юних сумчан та їхніх наставників.