007.jpg

У Сумах з нагоди Міжнародного дня волонтера та Дня ЗСУ вперше провели Урочисту сесію міської ради.

Хвилиною мовчання присутні згадали та вшанували тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність нашої держави. Потому перешли до відзначення волонтерів і захисників України.

«Відтепер Урочиста сесія, приурочена до цих дат, стане традиційною. Так ми зможемо ще раз підкреслити важливість цих свят. Хочу подякувати нашим захисникам і захисницям, волонтерам, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії стали на захист нашої країни. Дякую тим добровольцям, які вирішили одягти військову форму та боронити наше місто. Вдячний кожному волонтеру, хто всіма силами допомагав військовим, цивільним, надавав постійну допомогу тим, хто цього потребував. Вітаю всіх причетних зі святами. Упевнений що Перемога буде за нами», – наголосив Олександр ЛИСЕНКО.

З вітальним словом до присутніх звернувся також командувач ОТУ «Суми» генерал-майор Олександр НЕСТЕРЕНКО: «Хочу подякувати всім  військовим, які з перших днів війни боряться за нашу незалежність та свободу, відстоюють наші кордони. Дякую волонтерам Сумщини, які ще з 2014 року стоять пліч-о-пліч з військовими. Війна дала нові виклики для кожного жителя в державі. Приємно бачити, що зараз кожен підтримує ЗСУ, стає волонтером. Віримо в ЗСУ! Разом до Перемоги!».

Голови депутатських фракцій звернулися до присутніх в залі військовиків та волонтерів і подякували їм за щоденну працю.

«Наші ЗСУ – це наша гордість. Понад дев’ять місяців українці щодня славлять воїнів, які кожного дня захищають наші життя. Глибока подяка та шана нашим військовим. Вічна пам’ять захисникам, які поклали життя у боях за незалежність України. Утім, боєздатність наших військових – заслуга мільйонів українців. Величезна подяка волонтерам та підприємцям, усім небайдужим людям, які підтримують наших захисників. Від усього депутатського корпусу та від себе особисто вітаю всіх причетних зі святами», – сказав голова депутатської фракції «ВО «Батьківщина» Анатолій САГАЧ.

«Завдяки нашій згуртованості, ми змогли вигнати ворога з нашої землі. Дякую всім, хто з перших днів повномасштабного вторгнення росії взяв до рук зброю та став на захист нашого міста. Дякую всім волонтерам, усім тим, хто своїми силами допомагав людям та нашим військовим. Працюємо далі для нашої Перемоги. Слава Україні!» – зазначив голова депутатської фракції «Слуга народу» Артем КОБЗАР.

Очільник громади Олександр Лисенко нагородив захисників Почесними відзнаками «Захисник України. Герой міста Суми». Її заснували нещодавно рішенням виконавчого комітету. Також відзначив Почесними грамотами міського голови за високий професіоналізм, особисту мужність і відданість військовій справі під час захисту територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та з нагоди Дня Збройних Сил України.

На Урочистій сесії також нагородили волонтерів, які гідно тримають волонтерський фронт Сумщини.

Очільник громади повідомив, що цього року при внесенні змін до бюджету зі скарбниці громади на потреби ДФТГ, ЗСУ, ОТУ «Суми» спрямували 217 млн. грн. У головному кошторисі Сумської міської ТГ на 2023 рік, який, наголосив Олександр Лисенко, буде бюджетом безпеки та оборони, на підтримку захисників планують передбачити 242 млн. грн. Користуючись нагодою, очільник громади запросив представника ОТУ «Суми» долучитися до роботи над головним кошторисом громади, аби правильно розподілити кошти для ефективної оборони.