0010.jpg

За ініціативи очільника громади Олександра ЛИСЕНКА в Сумах провели нараду щодо врегулювання ситуації з відключенням електроенергії в громаді.

На нараді були присутні енергетики міста та області, правоохоронці, працівники ДСНС, теплогенеруючих, теплопостачальних і водопостачальних підприємств, представники департаменту інфраструктури міста.

Нарада була зібрана з метою вирішення ситуації з графіками відключень електроенергії та щодо збільшення лімітів споживання електроенергії.

«Ми готуємо звернення до державних структур, щоб нам виділяли ліміти в такому обсязі, як і іншим областям, тобто збільшили ліміти споживання електроенергії. Також ми наполягаємо на розробленні таких графіків, щоб уникнути використання графіків аварійних відключень та спеціальних графіків аварійних відключень, на які не можуть вплинути ні влада, ні обленерго. Графіки аварійних відключень застосовує АТ «Сумиобленерго» за наказом НЕК «Укренерго» протягом 15 хвилин. А спеціальні графіки аварійних відключень застосовуються централізовано НЕК «Укренерго». Ми повинні надати мешканцям графіки справедливого розподілу електроенергії. Мене не влаштовує ситуація, коли, наприклад, парні будинки не вимикають, а непарні вимикають. Це неправильно», – зазначив Олександр Лисенко.

Очільник громади також наголосив на тому, що споживачам потрібно дотримуватися правил економії електроенергії. Це потрібно робити і підприємцям, і підприємствам, додатково залучаючи альтернативні джерела енергії.

«Те, що ми будемо робити на рівні міського енергетичного штабу, це намагатися скоординувати використання електроенергії в місті так, щоб використовувалися тільки графіки погодинних відключень, так як ми не можемо впливати на графіки аварійних відключень і спеціальні графіки аварійних відключень. Потрібно разом з обленерго та мешканцями міста збалансувати нашу енергосистему. Енергетична справедливість повинна бути. Саме для цього ми зібрали нараду. Я нагадав обленерго і енергетикам, щоб вони слідкували за несправедливими відключеннями електроенергії, які не стосуються аварійних», – сказав Олександр Лисенко.

На нараді розповіли про те, що деякі аварійні відключення електроенергії виникають через пошкодження обладнання на щитових у самих будинках. Аварійні служби разом з обслуговуючими організаціями на місці вирішують ситуацію щодо заміни мереж. Олександр Лисенко наголосив на тому, що потрібно звертатися до аварійних служб та ДСНС у разі виникнення таких ситуацій.

Очільник громади у черговий раз закцентував увагу органів правопорядку на необхідності забезпечення регулювальниками великих перехресть задля уникнення ДТП у випадках відключення електроенергії.