0010.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО направив листа голові правління ПрАТ «Національна енергетична Компанія «Укренерго» Володимиру КУДРИЦЬКОМУ та міністру енергетики України Герману ГАЛУЩЕНКУ з проханням розглянути питання збільшення ліміту електричної потужності для Сумської територіальної громади та Сумської області

Очільник сумської громади наголошує на тому, що наразі в Сумській області склалася критична ситуація із забезпеченням споживачів електричною енергією. Нестабільність роботи енергосистеми не дозволяє забезпечити соціальні гарантії населенню прикордонної області.

Ліміт електричної потужності, який доводиться НЕК «Укренерго», забезпечує лише 50% від потреби. Водночас він майже в повному обсязі йде на забезпечення критично важливих підприємств області разом із суміжними споживачами.

«На сьогодні, застосування ГАВ та СГАВ приводить до знеструмлення споживачів протягом 10 – 14 годин на добу. Внаслідок таких дій зростає соціальна напруга в суспільстві, прояви агресії та невдоволення органами влади», – зазначається з листі.

З метою стабілізації роботи енергосистеми області, зменшення соціальної напруги, забезпечення безперебійного виготовлення соціально значущих товарів, виконання державних замовлень, керівництво Сумської міської ТГ просить очільника НЕК «Укренерго» та міністра енергетики України розглянути питання збільшення ліміту електричної потужності для Сумської територіальної громади та Сумської області.

«Враховуючи те, що Сумська область є прикордонною і забезпечення стабільного електропостачання, в тому числі для захисту державного кордону, є пріоритетним, просимо збільшити ліміт електричної енергії для Сумської області, що дозволить дотримуватися доведеного обсягу споживання із застосуванням ГПВ, в повному обсязі, без постійного введення ГАВ та СГАВ та забезпечити можливість безперебійного виготовлення соціально значущих товарів, виконання державних замовлень», – йдеться в листі.

Сьогодні зранку під час апаратної наради очільник Сумської міської ТГ звернувся з проханням до АТ «Сумиобленерго» при складанні графіків погодинних відключень враховувати потреби мешканців будинків, де встановлені електричні плити. Перелік таких енергетикам надасть департамент інфраструктури міста.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет