0010.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО інформує про поточну ситуацію в громаді.

Олександр Лисенко зазначив, що наразі в громаді вимикають електроенергію за трьома чергами, кожну на чотири години через дві години. За ініціативи очільника громади був направлений лист до НЕК «Укренерго» та міністра енергетики України з проханням про збільшення лімітів на сумську громаду та область. Також Олександр Лисенко звернувся до голови обласної військової адміністрації, народних депутатів щодо цього питання, готується відповідне звернення міської ради. За словами очільника громади, на сьогодні область має збільшення лімітів на 20 МВт. Завдяки цьому, наразі є змога уникнути аварійних відключень. Олександр Лисенко зазначив, що справедливість повинна бути на центральному рівні та зауважив, що робота над питанням збільшення лімітів електроенергії продовжується.

Очільник громади вкотре наголосив на необхідності економії енергоресурсів.

Також очільник громади зазначив, що продовжується вирішення проблеми будинків з електроплитами. Таких у громаді більше десяти. По всіх будинках у ручному режимі проводиться перепідключення і в деяких проблема вирішена. Усі адреси таких будинків надані АТ «Сумиобленерго» та очікується вирішення цього питання повністю. 

Олександр Лисенко нагадав, що діє програма часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для багатоквартирних будинків Сумської МТГ. Для цього варто звернутися до департаменту інфраструктури міста, надати відповідні документи та отримати кошти.

Очільник громади зазначив, що наразі є два варіанти роботи світлофорів під час вимкнення світла.

Олександр Лисенко зауважив, що головне завдання – не залишити людей з проблемами наодинці, і важливо, щоб підприємства критичної інфраструктури мали можливості надавати послуги. Тож робота по основних напрямках задля стабільної життєдіяльності в громаді продовжується.