0010.jpg

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО у День Святого Миколая завітав з подарунками до вихованців КНП «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини, які нещодавно повернулися до міста з Івано-Франківщини.

Після повернення до України з Німеччини, де 54 вихованці Будинку дитини перебували з 25 березня, вони були розміщені в медичних установах Івано-Франківської області. Спільними зусиллями влади громади, військових та Служби у справах дітей днями 11 вихованців закладу перевезли до Сум. 

«Вдячна всім причетним за евакуацію наших дітей. У Німеччині до нас ставилися добре, але вдома краще. Ми вдячні владі громади та військовим за те, що допомогли повернути наших вихованців до міста. Ми сподіваємося на те, що Святий Миколай принесе чудо, і ми зможемо забрати 36 наших діток, які залишилися в Івано-Франківщині, додому», – сказала директор КНП «Сумський обласний спеціалізований будинок дитини» Галина ЛИТВИНЕНКО.

Від очільника громади та управління «Служба у справах дітей» діти отримали в подарунок солодощі, фрукти та засоби гігієни. Особисто Олександр Лисенко передав Будинку дитини пилосос, який потрібний закладу.

«Сьогодні ми згадали, як організовували евакуацію для Будинку дитини в березні. Але наразі дітки вдома, у Сумах. Дякую військовим за допомогу в організації повернення до міста. Приємно, що діти, які приїхали, уже мають потенційних батьків, і сподіваюся, що скоро кожен знайде свою сім’ю. Для мене немає чужих дітей, усі рідні, тому ми піклуємося про всіх вихованців. Сьогодні ми зробили діткам подарунки. Це позитив як і для дітей, так і для нас. Головне, що малеча усміхнена. Сьогодні День Святого Миколая, і вони очікують дива, тому ми змогли їх порадувати», – зазначив Олександр Лисенко.

За словами начальник управління «Служба у справах дітей» Валерії ПОДОПРИГОРИ, на сьогодні майже для кожної дитини, яка повернулася, є потенційна сім’я з-поміж тих, хто перебував на обліку кандидатів в опікуни та усиновлювачі. Посадовець зазначила, що управління зробить все можливе, щоб на новорічні свята дітки побачили своїх батьків.