0010.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО прозвітував про роботу виконавчих органів міської ради у 2021 році та акцентував на змінах у життєдіяльності громади за 300 днів незламності.

Олександр Лисенко зазначив, що звітування мало відбутися традиційно навесні, але цьому завадила збройна агресія росії. Втім, щойно з’явилася можливість це зробити, організували проведення звіту.

«Звісно, можна було послатися на те, що в країні війна, складна ситуація і не звітувати, але ми вирішили дотримуватися закону і повідомити про те, що було зроблено у 2021 році, та порівняти з тим, як спрацювали у 2022 за 300 днів незламності», – зазначив Олександр Лисенко.

За пропозицією очільника громади присутні стоячи оплесками вшанували всіх тих, хто боронить незалежність і свободу України, та схилили голови в жалобі за тими, хто загинув у боротьбі з агресором. Свою промову Олександр Лисенко почав зі слів вдячності працівникам місцевого самоврядування та різних сфер життєдіяльності, спільно з якими громада у 2021 році заклала основи, що допомагають протистояти викликам 2022 року.

«Ми по багатьох галузях побудували фундамент. Виконання бюджету та робіт у 2021 році відчутно допомогло нам у 2022 році, коли Суми опинилися в оточенні, коли не могли виконувати деякі роботи, коли не могли здійснювати капітальні видатки. Це стосується доріг, тротуарів, інфраструктури, комунікацій. Ми встигли багато чого зробити в освіті, в медицині. Ми забезпечили галузі таким чином, що в цьому році без додаткового фінансування та робіт змогли забезпечити їхнє функціонування на належному рівні», – сказав Олександр Лисенко.

Керманич громади зазначив, що пріоритетами 2021-го року були бюджет, інвестиційні проєкти, міжнародна співпраця, сучасна медицина, надійна соціальна підтримка, якісна освіта, розвиток інфраструктури, громадський транспорт. Бюджет громади був бюджетом розвитку. За 300 днів незламності пріоритети дещо змінилися. Тепер громада дбає насамперед про обороноздатність, енергетичну безпеку, економіку та підтримку бізнесу, суспільні комунікації, безпеку шкіл, продовжує працювати в напрямку соціальної підтримки, сучасної медицини та реабілітації. Бюджет громади став бюджетом обороноздатності.

Очільник громади детально прозвітував за 18 напрямками роботи: бюджет громади, охорона здоров’я, сучасна медицина, соціальна підтримка жителів громади та ВПО, виконання програм «Милосердя» та «Соціальна підтримка захисників України та членів їх сімей», оборона громади, якісна освіта, енергозбереження, розвиток інфраструктури, громадський транспорт, міжнародна співпраця, закупівлі за бюджетні кошти, надання адміністративних послуг, суспільні комунікації, культура та мистецтво, молодіжна політика, фізична культура та спорт. Посадовець розповів про результати, яких вдалося досягти в кожній із цих сфер у 2021 році, провів паралелі з 300-ма дня незламності та озвучив завдання на наступний рік.

На завершення звіту в адмінбудівлі на колишній вул. Горького, а нині вул. Британська, Олександр Лисенко публічно підписав документ про набуття чинності рішення міської ради щодо дерусифікації топонімів.

Слайди