Надрукувати
Перегляди: 1201

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО інформує про поточну ситуацію в громаді та особливості роботи її інфраструктури у святкові дні.

Очільник громади розповів: гучних святкувань цього року не планували. Аби сумчани, насамперед діти, бодай трохи відчули святкову атмосферу, у Покровському сквері розгорнули імпровізоване новорічне містечко, живлення якого забезпечуватимуть за допомогою альтернативних джерел.

У Сумах з 2014 року, нагадав Олександр Лисенко, діє заборона на використання салютів, феєрверків та інших піротехнічних засобів громадянами на вулицях, прибудинкових територіях, у приватних садибах і у громадських місцях. Тож, закликав сумчан дотримуватися цієї норми.

Очільник громади повідомив, що на свята комендантська година продовжуватиме діяти у проміжку з 23:00 до 4:00.

Попри вихідні, підприємства, що забезпечують роботу об’єктів критичної інфраструктури, працюватимуть, щоб сумчани були з водою, теплом і світлом. Не відпочиватимуть і транспортники. Кількість одиниць техніки максимально збільшать, аби містяни без перешкод діставалися крамниць і ринку.

Щодо питання забезпечення жителів громади електроенергією, посадовець повідомив, що в енергетиків наразі є можливість проводити відключення в режимі +4/-2. Але ситуація в енергосистемі держави залишається складною, тому необхідно бути готовими до позапланових вимкнень: зарядити телефони, павербанки та інші пристрої, а також зробити запас води на кілька днів.

Також Олександр Лисенко звернувся до сумчан з проханням не нехтувати сигналами тривоги.