002.jpg

У Сумах підписали Меморандум про співпрацю щодо надання гуманітарної допомоги (взуття) дітям соціально вразливих категорій.

Підписи під документом поставили очільник громади Олександр ЛИСЕНКО, начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія ПОДОПРИГОРА, директор департаменту соціального захисту населення Тетяна МАСІК, комерційний директор взуттєвої фабрики ТОВ «Преміум Стар» Мікелє БІТТАНТЕ, заступник голови БФ «Північний Форпост» – засновниця волонтерського руху «МИ Тут» Лариса ГНІДЕНКО.

Метою Меморандуму є гуманітарна співпраця та консолідація зусиль сторін у наданні допомоги соціально-вразливим категоріям дітей. Зокрема, передбачається забезпечення взуттям у загальній кількості 15262 пари дітей Сумської міської ТГ (з-поміж дітей-сиріт; дітей, які позбавлені батьківського піклування; дітей, які залишились без батьківського піклування; усиновлених дітей; дітей загиблих (померлих) захисників України; дітей зі статусом ВПО; дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; дітей з інвалідністю; дітей, які виховуються у багатодітних і малозабезпечених родинах; дітей, які потрапили у складні життєві обставини), а також дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, котрі проживають в області.

«З бюджету громади ми спрямовуємо кошти на допомогу соціально незахищеним верстам, але й благодійники також не залишаються осторонь. Добре, що в громаді є підприємства, які розуміють необхідність допомоги землякам у різний спосіб, зокрема товарами, які вони виробляють. Приємно, що наше підприємство з українсько-італійським капіталом вийшло з ініціативою допомогти дітям міста та області, які належать до пільгових категорій. 15000 пар взуття – це дуже важливо та потрібно», – зазначив Олександр Лисенко.

Подяку благодійникам також висловила Лариса Гніденко. Вона розповіла, що їхня організація має позитивний досвід співпраці з сумськими взуттєвиками по різних напрямках.
Віра Мотречко та Тетяна Масік відзначили важливість взаємодії, спрямованої на допомогу сумчанам. Вони подякували партнерам і запевнили в тому, що відповідні служби максимально спрацюють для того, щоб оперативно донести інформацію про можливість отримання взуття до відповідних верств і провести його видачу.

Начальник управління «Служба у справах дітей» Валерія Подопригора розповіла, що для отримання взуття треба заповнити спеціальну анкету У разі виникнення питань необхідно звертатися до органів соціального захисту населення, де дитина пільгової категорії перебуває на обліку.