0010.jpg

У Сумах відбувся перший у цьому році Молитовний сніданок, який став продовженням вже доброї традиції зустрічей представників влади та духовних лідерів громади.

Його учасниками стали очільник громади Олександр ЛИСЕНКО, командувач ОТУ «Суми» Олександр НЕСТЕРЕНКО, координатор об’єднання релігійних та громадських організацій «Собор» в Сумській області Олександр КАЛМИКОВ, пастор церкви «Добра новина» Микола СОВЕНКО, пастор «Церкви Різдва» Вадим ЛИСЕНКО, пастор Церкви Благодаті Євангельських християн-баптистів Михайло ПІМОНЕНКО, настоятель римо-католицької церкви отець Андрій ПАЛЬЧИК, пастор Церкви «Нове покоління» Артем ТОВМАСЯН, пастор релігійної громади Введення Богородиці Екзархату Української Греко-Католицької Церкви АРІСТАРХ, пастор помісної церкви «Відродження» Валентин ЯРОШЕНКО, пастор християнської помісної церкви «Слава Божа» Валерій КУЗЬМЕНКО.

Присвятили зустріч події, яка змінила історію людства, – Різдву Христовому.

Звертаючись до учасників, очільник громади Олександр Лисенко зауважив на важливості таких зібрань та наголосив: «Для українців, як і для кожної людини, велике значення має родина, домівка, Божа підтримка. Наш народ навіть має прислів’я «Без Бога – ні до порога!». До кожної людини треба йти з добром та допомогою, а ось ті, хто нині прийшов до нас – вони вочевидь прийшли не за Божими заповідями, не з добром та допомогою. росіяни давно введені в оману, вчиняють не по-божому, і хоча, мабуть, впевнені у праведності цієї війни, але насправді «заблукали» у своїх думках, не розуміють вже, на чиїм вони боці і що діють вже давно не на боці Правди та Бога».

Посадовець наголосив на тому, що нині важливо усім нам спрямовувати свої зусилля, і матеріальні, і духовні на підтримку наших захисників, яким зараз важко. «І ми робимо сьогодні це і словом, і ділом, і дякуємо усім, хто долучається до цієї спільної справи. Серед вас тут є волонтери та благодійники, ми бачимо, як ви допомагаєте людям, підтримуєте їх, дбаєте про військових, і від імені громади хочу висловити вам за це щиру вдячність», – звернувся до присутніх Олександр Лисенко.

Представники релігійних громад і надалі висловили готовність допомагати сумчанам та нашим воїнам не лише молитвою та словом, а й справами, надаючи матеріальну допомогу. Тож Олександр Лисенко подякував присутнім за їхню благодійність. Своєю чергою присутні подякували керівнику громади за розуміння необхідності співпраці влади та представників усіх релігійних конфесій та церков для спільного блага Сум і сумчан.

Присутні прочитали розділ 2 Євангелія від Луки, у якому розповідається про обставини народження Ісуса Христа. Обговорюючи прочитані рядки Святого Письма, присутні ділилися роздумами щодо непересічного значення Різдва Божого.

На переконання присутніх, Різдво Боже змінило хід історії людства, змінило наші життя. Тож і у серці кожного з нас має народитися Христос, у кожному серці має бути місце для нього. Бо коли люди не мають Бога, або мають спотворене уявлення про нього, то це несе біду та нещастя. У цьому нині ми щодня пересвідчуємося, коли прикриваючись «духовними скрепами» окупанти несуть у наші домівки руйнування та смерть.

Тож, впевнені учасники зібрання, маємо бути вірним Сину Божому, який втілився у подобу звичайної людини й своєю любов’ю та смиренням, праведністю показав усім нам шлях до спасіння. Різдво Христове має об’єднувати нас, спонукати до прагнення жити разом з Богом. Адже з Христом у серці, переконані присутні, ми досягнемо більшого у всіх сферах нашого життя. Так само не повинно возвеличувати одну церкву чи одну людину, бо ми усі рівні перед Господом, а приклад таких вбивчих для усіх наслідків демонструє нині наш північний сусід. Тож і після нашої Перемоги, до якої нас веде Господь, впевнені присутні, треба й надалі будувати життя у країні за Божими заповідями.

Олександр Нестеренко поділився спогадами свого командування миротворчим контингентом у Косово, коли одна зі сторін знищувала християнські храми, стверджуючи: «зруйнуємо церкви та віру – поставимо народ на коліна». Він подякував, представникам релігійних громад за їхню підтримку та допомогу воїнам, зміцнюючи їх духовну наснагу та віру. Тож воїни готові й далі боронити нашу країну та нашу землю, з вірою у Бога та Перемогу.

Очільник громади прочитав «Молитву за Суми», а завершили зустріч учасники зібрання спільним виголошенням молитви «Отче наш».