Надрукувати
Перегляди: 1538

У КНП «Центральна міська клінічна лікарня» функціонує перший в місті стаціонарний ангіограф, який дозволяє оперативніше діагностувати та лікувати судинні захворювання.

Рентген-ангіографічну стаціонарну цифрову систему придбали в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Її вартість – майже 9 млн грн.

«Важливо, щоб мешканці громади побачили, щоб отримати таку послугу, не потрібно їхати у великі міста. У нашій центральній лікарні ми також можемо швидко та якісно надати таку послугу. Вимогою отримання апарату була підготовка приміщення, ремонт відділення екстреної медичної допомоги, підведення кисню, збільшення потужностей електрики, закупівля додаткового обладнання. У нас це було зроблено, тому ми потрапили до державної програми», – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

Ангіограф дозволяє проводити своєчасну діагностику серцево-судинної й судинно-мозкової патології та за короткий проміжок часу визначити локалізацію й обрати правильний метод лікування.

«Завдяки владі громади у 2018-му році в міську лікарню було придбано пересувний ангіограф. На той час певні оперативні втручання і на серці, і на судинах мозку ми починали саме з нього. Наразі він також працює. Але безумовно, ми хотіли мати краще обладнання і наразі маємо більш потужний, з більшими можливостями стаціонарний ангіограф. Завдяки такому апарату, хворий може оперативно отримати потрібну допомогу», – розповіла директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентина ДОМІНАС.

Завідувач відділення інтервенційної кардіології, реперфузійної та інтенсивної терапії Денис УСТИМЕНКО зазначив, що наразі на стаціонарному ангіографі в лікарні проведено близько 350 втручань, 100 – 150 на місяць.

Начальник управління охорони здоров'я Олена ЧУМАЧЕНКО зауважила, що громада планує й надалі розвивати такий напрям медицини: «Наприкінці минулого року придбано ангіограф у КНП «Клінічна лікарня Святого Пантелеймона». Протягом року планується проведення ремонту приміщення, установка такого апарату, і лікарня розвиватиме цей вид медичної допомоги. Але стаціонарний ангіограф, що функціонує в центральній міській лікарні, у громаді – перший».

На зустрічі очільник громади Олександр Лисенко також розповів, що у відділенні екстреної медичної допомоги центральної міської лікарні планується встановлення магнітно-резонансного томографа. І тоді обладнання відділення повністю буде завершеним. Також, якщо дозволить безпекова ситуація, цьогоріч планується ремонт укриття та утеплення лікарні.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет