Надрукувати
Перегляди: 1608

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО відвідав КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди», де запрацювала киснева станція.

Кисневу станцію придбали за кошти Державного бюджету.

На підготовчі роботи, які включали розробку проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт системи забезпечення медичним киснем зі встановленням кисневої станції в тому числі облаштування додаткових кисневих точок, спрямували 610,6 тис. грн (604,2 тис. грн – кошти місцевого бюджету, 6,4 тис. грн – кошти НСЗУ).

Киснева станція призначена для безперебійного видобування заданого обсягу кисню (500 л/хв) безпосередньо з навколишнього повітря та безперебійного подавання під необхідним тиском до централізованої киснево мережі закладу. Тобто може одночасно забезпечувати 50 пацієнтів з потребою 10 л/ хв.

Виходячи з ліжкового фонду, який наразі задіяний для надання медичної допомоги, наразі заклад забезпечений киснем  на 130%. Тож, у разі розгортання додаткових ліжок, кисню вистачить і для них.  

«Діти знаходяться у відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, які потребують кисневої терапії, що повністю знаходяться на кисневій станції. Але якщо вона виходить з ладу, вмикаються кріоциліндри, тому ми повністю забезпечуємо киснем пацієнтів, які цього потребують», – наголосила директор КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» Вікторія БУГАЄНКО.

У розрізі візиту до КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди» посадовці разом з представниками медичної галузі обговорили подальшу співпрацю задля розвитку закладу.

«Разом з представниками обласної військової адміністрації, управлінням охорони здоров’я, керівництвом лікарні обговорили нашу спільну мету – збереження пріоритетності медичної галузі в громаді і виконання всіх вимог, які стоять перед нами на рівні держави. І сьогодні хочемо показати нашим жителям безпеку лікарні, облаштованість, функціональність, автономність в усіх напрямках. І на сьогодні міська дитяча клінічна лікарня повністю забезпечує пацієнтів киснем. Плануємо подальший розвиток закладу, адже він є базовим з точки зору лікування дитячого населення не тільки громади, а й області», – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

Також  у лікарні триває розбудова реабілітаційного центру. Коштом бюджету Сумської міської ТГ придбали локомат, що призначений для інтенсивної функціональної терапії опорно-рухового апарата. Такого обладнання немає ні в Сумській області, ні в сусідніх.