001.jpg

У закладах загальної середньої освіти Сумської міської тергромади створюють «класи безпеки», в яких школярів навчатимуть основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Про організацію та функціонування таких просторів розповіли під час виїзного брифінгу 7 лютого, який провели на базі однієї зі шкіл, де працює «клас безпеки».

Завдання такого простору  – навчити школярів правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомити з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, сформувати навички надання домедичної допомоги тощо. Тож, тут наявне необхідне для тематичного навчання дітей приладдя. Є куточок мінної безпеки, спорядження пожежника, простір для психологічного розвантаження інше. Учнів навчають уникати небезпеки як в реальному світі, так і у віртуальному.

«Клас безпеки» – це всеукраїнський проєкт. Такі простори наразі діють на базі трьох шкіл Сумської міської ТГ. У решті закладів загальної середньої освіти громади подібні навчальні кімнати запланували створити протягом першого півріччя поточного року. 

«Прагнемо, аби всі учні, від початкових класів і до випускних, пройшли відповідну підготовку, щоб наші діти були в безпеці, розуміли, як поводитися в надзвичайних ситуаціях. Школярі не лише самі володітимуть цією інформацією, а й доноситимуть її до батьків. Завдяки цьому поінформованих сумчан ставатиме більше», – зазначив очільник громади Олександр ЛИСЕНКО.

Начальник управління освіти і науки Неля ВЕРБИЦЬКА повідомила, що з наповненням «класів безпеки» школам сумської громади допомагають відповідні служби, наприклад, ДСНС, поліція інші. Їхні працівники залучатимуться й для проведення занять.

Також сумські освітяни звернулися по допомогу в облаштуванні «класів безпеки» до Фонду Східна Європа, який фінансує відповідні роботи в межах програм «Дивись під ноги!» та «Спільнодія», що реалізуються коштом DanChurchAid та Європейського Союзу.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет