003.jpg

У Сумах вшанували пам'ять Героя Небесної Сотні Олексія Братушки та всіх учасників Революції Гідності.

На Алеї Героїв зібралися представники влади громади та області, депутати Верховної та міської рад, керівники структурних підрозділів, правоохоронці, військовослужбовці, духовенство та громадськість.

Учасники зібрання поклали квіти до пам'ятного знаку загиблим захисникам України та до могили Героя України, сумчанина Олексія Братушки, який загинув на Майдані Незалежності від кулі снайпера під час Революції Гідності.

Потому сумчани рушили до пам'ятника Героям Небесної Сотні, де відбувся мітинг-реквієм, присвячений вшануванню загиблих учасників Революції Гідності.

«Дев’ять років тому, уперше з дня нашої незалежності, бруківка в центрі Києва була залита кров’ю наших борців за свободу. Більше ста учасників Революції Гідності тієї зими загинули від масових розстрілів прямо в серці країни, на Євромайдані. Їх назвали Небесною Сотнею. Уже тоді українці показали всьому світові, що для нас незалежність і соборність – цінніші за життя. Те саме ми доводимо й сьогодні. Пам'ятаємо кожного. Слава Україні! Небесній Сотні слава!» – зазначив Олександр ЛИСЕНКО.

Звертаючись до учасників мітингу, Сергій БРАТУШКА – батько Героя України Олексія Братушки, наголосив на тому, що наші захисники платять велику ціну за свободу держави, тому перемога повинна бути тільки за Україною.

Священники ПЦУ відправили заупокійну літію  за полеглими активістами Революції Гідності. Потому пам'ять всіх загиблих вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятника.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет