0010.jpg

У Свято-Воскресенському кафедральному соборі відбулася панахида за сумчанами, які минулого року загинули внаслідок авіаударів росіян по житловому сектору Роменського мікрорайону та Веретенівки.

Більше сотні людей прийшли вшанувати пам'ять невинно вбитих містян та висловити своє співчуття і підтримку рідним загиблих.

Панахиду, проведення якої ініціювали сусіди загиблих, звершив архієпископ Сумський і Охтирський ПЦУ МЕФОДІЙ.

«Сьогодні ми спільно з вами молимося за тих людей, які рік тому загинули від ворожого бомбардування у своїх домівках на вулиці Роменській та Веретенівці, – звернувся архієпископ до присутніх. – Ми не бажаємо нікому зла, ми хочемо миру на своїй землі та для всіх народів. Але в нас немає іншої землі та іншого вибору, як захищати її. Бо й наші діди та прадіди боронили її до останнього подиху».

Участь у панахиді взяли міський голова Олександр ЛИСЕНКО, керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК, перший заступник директора департаменту соціального захисту населення Світлана МАРИНЧЕНКО та заступник директора цього департаменту Ірина ЛАГІРЕНКО, начальник управління суспільних комунікацій департаменту комунікацій та інформаційної політики Олена ДЯГОВЕЦЬ.

Нагадаємо, 26 лютого 2022 року внаслідок ворожого обстрілу Сум загинув житель Веретенівки. А за кілька днів, 7 березня, російська бомба забрала життя 15 жителів вул. Роменська та вул. Червоної калини, серед яких – діти.

На честь родини Прийменків, де загинули батько, мати, бабуся і троє дітей, найменували провулок, який раніше називався пров. Спартака.