Надрукувати
Перегляди: 1159

У Сумах бійців добровольчих формувань міської територіальної громади привітали з Днем українського добровольця.

Зранку очільник громади Олександр ЛИСЕНКО та керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК відвідали добровольчі формування сумської громади та вручили бійцям грамоти й відзнаки.

Олександр Лисенко подякував оборонцям за щоденну службу і наголосив на тому, що сумська громада продовжуватиме підтримувати добровольчі формування та забезпечувати їх усім необхідним.

Посадовець повідомив, що добробатам уже передано 16 автомобілів і громада продовжить забезпечувати бійців транспортом. Крім того, для них готують літню форму.

«Добровольці — це люди різних професій, характерів, уподобань, які проявили сміливість і вирішили взяти до рук зброю, щоб боронити спочатку свій будинок, потім свою вулицю, мікрорайон, місто, громаду та всю Україну. Вони показали всьому світові, що неможливо перемогти народ, який готовий віддати за свою країну найдорожче – своє життя, — зазначив Олександр Лисенко. — Наші добровольці гуртувалися просто в колі родичів, друзів, колег, знайомих та сусідів – саме так сформувалися перші добровольчі формування. Разом із виконавчим комітетом, депутатами та волонтерами ми розв’язували питання фінансування ДФТГ, оснащення, забезпечення формою і всім необхідним для повноцінної роботи. Зараз активна підтримка наших добробатів триває. І ми будемо це робити до нашої Перемоги».

Продовжили вшанування добровольців на урочистому зібранні в філармонії.

За високий професіоналізм, особисту мужність і відданість військовій справі під час захисту територіальної цілісності України, за вагомий особистий внесок в обороноздатність міста у воєнний час та з нагоди Дня українського добровольця очільник громади вручив відзнаки виконавчого комітету «Захисник України. Герой міста Суми» Олександрові МЕЛЬНИКУ, Миколі ЯКОВЛЄВУ, Миколі ГНІДАШУ, Володимирові САЙКУ, Іванові ШУСТІ; відзнаки міської ради «За заслуги перед містом» III ступеня – Олексієві БАУЛІНУ, Дмитрові КУПРІЄНКУ, Юрієві РУБАНУ, Ігореві ЧУГАЮ, Дмитрові КРАВЧЕНКУ, Вадимові ЗАЇЦІ; відзнаки міської ради «За заслуги перед містом» II ступеня – Миколі КРИВУНЮ, Григорієві САВЧЕНКУ.

Також низка захисників громади отримали подяки міського голови.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет