005.jpg

КНП «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» передали шість нових реанімобілів, один з яких надаватиме допомогу на території сумської громади.

У передачі «швидких» взяли участь очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО разом з представниками обласної влади, народними депутатами України Михайлом АНАНЧЕНКОМ, Миколою ЗАДОРОЖНІМ та іншими посадовцями.

Це сучасні реанімобілі класу С. Спеціалізований автотранспорт вирушить до Краснопільської, Путивльської, Глухівської, Лебединської підстанцій, а також Конотопської та Центральної станцій екстреної (швидкої) медичної допомоги.

«Дякую всім, хто сьогодні підтримує та шукає можливості допомагати нашій громаді, області в такий складний час. Ми своєю чергою робимо все можливе, щоб рятувати людей, надавати всі необхідні послуги та якнайшвидше наближати Перемогу. Така допомога реанімобілями вкрай важлива та потрібна сьогодні, адже наша область є прикордонною і кожного дня потерпає від ворожих обстрілів. Ми повинні робити все можливе, щоб зберігати життя людей та допомагати їм. Для нас це найголовніше», – зазначив Олександр Лисенко.

Сучасні реанімобілі на базі «CITROEN JUMPER» Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги отримав за фандрейзинговою програмою UNITED-24, створеною за ініціативи Президента України Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО. Анонсувала збір коштів на «швидкі» перша леді Олена ЗЕЛЕНСЬКА. До програми долучилося багато відомих людей та організацій світу. Одним із таких став легендарний американський астронавт Скотт КЕЛЛІ, який підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення росії. Автомобіль, придбаний за його сприяння, буде переданий Краснопільській підстанції екстреної (швидкої) медичної допомоги.

Реанімобілі також придбано за кошти UKRSSIBBANK BNP Paribas Group, Donated by Grammarly and its community worldwide та інших організацій і впливових особистостей.

За словами директора КНП «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Сергія БУТЕНКА, таке поповнення автопарку допоможе бригадам ектреної медичної допомоги навіть у складних умовах успішно виконувати виклили до хворих і потерпілих. Принагідно він подякував владі громаді за постійну допомогу Центру.

Торік у рамках ініціативи UNITED-24 Володимира Зеленського для обласного центру екстреної медичної допомоги було придбано 15 реанімобілів. Усього за 2022 рік коштом Державного бюджету та різних благодійних організацій, приватних підприємств і волонтерів Центр отримав 47 автомобілів.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет