0012.jpg

Під час XLI сесії Сумської міської ради військовиків і цивільних, які самовіддано працюють на Перемогу, нагородили почесними відзнаками та вручили грамоти.

На початку засідання вже традиційно вшанували хвилиною мовчання пам’ять захисників, які загинули за Україну, потому перейшли до нагородження тих, хто кожен на своєму фронті наближає нашу Перемогу.

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО подякував мужнім і відважним воїнам за те, що боронять Україну від агресора, а також волонтерам за допомогу захисникам. Посадовець закликав усіх цивільних чинити так само і щодня запитувати себе, що можна ще зробити в ім’я Перемоги.

За проявлені особисту мужність і героїзм, відданість військовій справі під час захисту територіальної цілісності України, вірність військовій присязі очільник громади вручив Почесні відзнаки виконавчого комітету Сумської міської ради «Захисник України. Герой міста Суми» Артуру НАЗАРОВУ, Сергію КРИВЕНКУ, Володимиру ЩЕРБАКУ, Віктору ГІРІЧУ, Юрію ПОНОМАРЬОВУ.

Відзнаки Сумської міської ради «За заслуги перед містом» III ступеня отримали Віталій ГЕВЛИЧ і Сергій ПІВЕНЬ. Ще один військовослужбовець – Почесну грамоту міського голови.

Подяками та грамотами міського голови за активну громадянську позицію, благодійну і гуманістичну діяльність, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху та забезпечення військових підрозділів, що захищають територіальну цілісність України, відзначили сімох волонтерів «СББ-ТИЛ».

За активну громадянську позицію, благодійну і волонтерську діяльність, забезпечення харчуванням військовослужбовців та членів добровольчих формувань з початку військової агресії подяки міського голови вручили засновниці мережі закладів ресторанного господарства «Рідне місто» та співзасновнику закладу ресторанного господарства «Мамина кулінарія».

«Усі ми розуміємо, що 24 лютого 2022 року ніколи не зникне з нашої пам’яті, тому що цей день змінив життя українців, змусив робити мужні вчинки, яких дехто від себе навіть не очікував. Дякуємо всім, хто тоді відстояв Суми та зараз, зі зброєю в руках та без, бореться з агресором. Ми ніколи не забудемо Героїв, які віддали життя заради нашої Перемоги», – наголосив Олександр Лисенко.

Командир 211-го окремого спеціального батальйону Володимир ЛАВРИК вручив відзнаки свого військового підрозділу комунальникам, депутатам міської ради, керівникам закладів, підприємств та організацій, підприємцям, медикам, артистам, які всебічно підтримують військовиків. Серед таких – керівник КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА та його колектив, директори КП «Міськводоканал» Анатолій САГАЧ і КП «Міськсвітло» Едуард ВЕЛИТЧЕНКО, депутати міської ради Дмитро ВАСЮНІН, Олександр ДЖАРІШНЕЛОВ, Максим ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Артем КОБЗАР.