003.jpg

Юні сумчани приймали вітання з Міжнародним днем захисту дітей.

Своїх підопічних привітали всі підрозділи та комунальні установи міської ради, які надають соціальні послуги сумчанам: департамент соціального захисту населення, управління «Служба у справах дітей», КУ «Сумський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня», Сумський міський центр соціальних служб КУ «Центр учасників бойових дій». У заходах взяли участь діти загиблих військовиків, ті, хто залишився без батьківського піклування, з родин, які користуються послугами міського центру соціальних служб, молодь з інвалідністю. До них приєдналися діти, які в той момент перебували поруч з місцем проведення заходів. Для юних жителів громади підготували розважальну програму з подарунками.

Педагоги та творчі колективи Палацу дітей та юнацтва представили просто неба святкову програму під гаслом «Діти миру хочуть миру». Глядачів розважали виступами юних артистів та енергійними розвагами.

Своє вітання дітям очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО розпочав зі слів вдячності на адресу захисників і захисниць України. Від імені юних сумчан і всіх жителів громади посадовець подякував воїнам за те, що, завдячуючи їм, діти мають змогу жити відносно мирним життям, навчатися та відвідувати заклади позашкілля. Також він наголосив на тому, що діти кожного дня потребують турботи та уваги й завдання дорослих – забезпечувати це. Олександр Лисенко побажав усім, аби швидше настала Перемога і діти забули, що таке війна.

«Бажаю нашим діткам справжнього щасливого дитинства. У такому маленькому віці вони вже знають, що є вороги, і знають, хто такі ЗСУ. Зараз вони мріють про життя без війни. І я впевнений, що те, про що мріють вони та всі українці, – збудеться. Наші діти – наш стимул жити та боротися. Зі святом, маленькі українці. Заради вас ми обов’язково переможемо!» – наголосив очільник сумської громади.

Заступник очільника громади Віра МОТРЕЧКО побажала дітям гарно відпочити влітку та з новими силами повернутися восени до навчання.