005.jpg

Шановні сумчани! Прошу вашої уваги!

Останнім часом Україна все більше потерпає від масованих ворожих обстрілів. Російські ракети й шахеди руйнують домівки українців та інфраструктуру і вдень, і вночі, забираючи життя наших людей.

У цей важкий період кожен із нас має бути особливо уважним до своєї безпеки та безпеки своїх близьких і не нехтувати сигналами повітряних тривог.

Зараз моє звернення – до всіх, хто несе пряму відповідальність за доступність бомбосховищ та укриттів нашої громади. Акцентую вашу увагу на цьому вже не вперше.

Звертаюся до вас, голови ОСББ, керівники підприємств, обслуговуючих організацій, балансоутримувачі. В умовах війни ви маєте конкретний обов’язок – контролювати відкритість захисних споруд під час повітряних тривог.

Усі ви чули про той трагічний випадок у Києві, коли звичайна людська недбалість стала вбивчою. Загинули дві жінки та дитина, які хотіли сховатися від обстрілів, та не змогли потрапити до укриття.

Ця подія – нагадування кожному з вас про те, якими жахливими можуть бути наслідки ігнорування цієї проблеми. Це також нагадування про вашу особисту відповідальність перед законом. Для всіх нас сьогодні не має бути важливіших питань, ніж питання безпеки людей під час повітряних тривог.

Підкреслюю ще раз: усі об’єкти цивільного захисту, внесені у відповідний реєстр, під час денних та нічних сигналів мають бути відкритими для мешканців міста!

Тепер звертаюся до вас, сумчани: якщо двері укриттів зачинені, відразу телефонуйте рятувальникам за номером «101», у поліцію за номером «102» або у відділ «Служба 15-80». Замки будуть зрізані, двері відчинені, а винуватці покарані.

І прошу вас: не соромтеся вимагати від голів ОСББ, керівників установ і власників приміщень відкривати захисні споруди. Це питання безпеки і ваше законне право турбуватися про себе та своїх близьких.

Зберігаємо спокій і чітко виконуємо свої обов’язки.

Дякуємо ЗСУ! Наближаємо Перемогу разом!