Надрукувати
Перегляди: 704

У Сумах у рамках відзначення Дня Конституції України відбувся благодійний концерт «До Перемоги З Сурмами України» за участі військового оркестру 8-го Чернігівського навчального центру.

Концерт оркестру під керівництвом полковника Миколи СМАЛЯ планувався просто неба в середмісті, втім, з міркувань безпеки, його перенесли до приміщення.

Гості виконали запальні патріотичні та ліричні композиції, серед яких була авторська пісня учасників колективу, світові хіти.

Кожен виступ оркестру супроводжувався бурхливими оплесками глядачів і вигуками «браво». І після майже півторагодинного концерту сумчани не хотіли відпускати артистів зі сцени.

Під час заходу відбувався збір коштів на потреби ЗСУ. 

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО подякував чернігівцям за чудовий вечір духової музики та запевнив, що, за можливості, традицію проведення в Сумах фестивалю духової музики «Сурми України» буде відновлено.

«Дякую сусідам із Чернігівщини за чудовий вечір духової музики! На жаль, їхній виступ відбувся не так масштабно, як раніше, але ми зберігаємо традиції, віримо в ЗСУ та нашу Перемогу! Прийде час і «Сурми України» знову зазвучать у Сумах на повний голос! Це наша візитівка, захід, що збирав колективи з України, а також інших країн: Туреччини, Польщі, Грузії. Впевнений, що після Перемоги вони знову приїдуть до нас», – сказав очільник громади.

У попередні роки військовий оркестр 8-го Чернігівського навчального центру Державної спеціальної служби транспорту був одним із постійних учасників сумського фестивалю духової музики «Сурми України». Минулого року життя музикантів, як і решти українців, змінилося: артисти взяли до рук зброю, щоб боронити Чернігів. У серпні командування ухвалило рішення зберегти колектив і той відновив концертну діяльність. Виступи колективу проходять як у різних куточках країни, так і за кордоном, демонструючи, що Україна та українці сильні духом і незламні.