Надрукувати
Перегляди: 692

Сьогодні, 4 липня, у Сумах пройшло чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої атакою ворожих безпілотників.

Працівники критичної інфраструктури громади, сфер соціального захисту, медицини, правоохоронці та рятувальники прозвітували, як тривають роботи з розбирання зруйнованих будівель і територій та як проходить надання допомоги постраждалим сумчанам.

За інформацією голови штабу, заступника очільника Сумської МТГ Станіслава ПОЛЯКОВА, уже більше доби на місці події працюють рятувальники, вибухотехніки, представники КП «Зеленбуд», КП «Шляхрембуд», правоохоронці. Наразі триває видалення пошкоджених дерев, розчищення території від гілок і сміття, аби надати доступ комунальній техніці для подальшого розбирання зруйнованих будівель. Проводяться експертна оцінка та слідчі дії, з’ясовується кількість постраждалих квартир і загальна придатність будинку для подальшого проживання у ньому людей.

Усі постраждалі мешканці будинку наразі мають тимчасове житло. Протягом дня з ними буде проведена окрема нарада, на якій детально обговорять їхні нагальні потреби та обсяги необхідної допомоги.

До роботи штабу долучилися також представники гуманітарної місії «Проліска», які займаються допомогою мирному населенню в зонах збройного конфлікту.

Очільник Сумської МТГ Олександр ЛИСЕНКО повідомив, що наразі триває перевірка всіх адрес, де вчора, за свідченням сумчан, під час тривоги були закриті укриття.

«Усі об’єкти комунальної власності під час вчорашньої атаки були відкриті, але надходили скарги на кілька зачинених приміщень некомунальної власності, у тому числі в будинках з ОСББ, – за цими адресами зараз ведуться перевірки. За підсумками підготуємо звернення до правоохоронних органів для вжиття заходів щодо безвідповідальних осіб», – наголосив Олександр Лисенко.

Нагадаємо, штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої атакою ворожих безпілотників, працює у школі № 2 з 8:00 до 22:00. Тел.: 22-45-04.