003.jpg

У КНП «Центральна міська клінічна лікарня» відкрили відділення судинної хірургії.

Це сучасний вузькоспеціалізований структурний підрозділ, який надає пацієнтам професійну допомогу у діагностиці та лікуванні захворювань судинної системи.

Ремонт приміщення для відділення, його оснащення та умеблювання здійснили коштом спецфонду лікарні. Загалом вклалися у 3 млн грн. Відділення має власну операційну. Воно – єдине в області, що має потужності для проведення всіх видів оперативних втручань на судинах, зокрема на магістральних. Подбали при створенні відділення й про зручності для пацієнтів: є душова, необхідна постільна білизна.

Відділення розраховане на 15 ліжок. Але, як повідомила директору КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентині ДОМІНАС, є можливість розширення.

«Медицина рухається вперед і ми рухаємося вперед. Це відділення ми намагалися відкрити саме до Дня міста, аби зробити свій подарунок сумчанам. Тут вони зможуть отримувати високоякісну сучасну широкого спектра хірургічну допомогу при захворюваннях судин. Завідувач відділення Володимир ДОБРЯНСЬКИЙ – фахівець, рівних якому в області немає, бо він єдиний робить оперативні втручання на магістральних судинах. Завдячуючи йому, хворим надається та допомога, яку раніше вони могли отримати лише в спеціалізованих інститутах. Також ми прагнемо, щоб пацієнтам було комфортно. Потрапляння до лікарні – це стрес, і ми намагаємося його мінімізувати», – сказала Валентина Домінас.

У відділенні працюють троє професійних лікарів. Вони виконують ендоваскулярні та відкриті втручання найвищого рівня на великих і дрібних судинах, аорті, реконструктивно-відновні втручання на черевній аорті, магістральних артеріях кінцівок та екстракраніальних відділах сонних артерій, операції на поверхневій та глибокій венозній системах нижніх кінцівок.

Спеціалісти надають допомогу у разі хронічних та гострих захворювань судин.

Потрапити на лікування до відділення можна за направленням сімейного лікаря або фахівця, який проводить лікування, чи звернувшись до профільного фахівця поліклінічних відділень КНП «Центральна міська клінічна лікарня». Запис за телефоном: 70-13-00

«Дякую керівництву та персоналу лікарні за те, що впроваджують новітні технології. Рівень медичної допомоги в закладі нині на найвищому рівні і це – важливо. Але лікують не лише технології та препарати, а й професіоналізм та доброзичливе ставлення до пацієнтів. І це тут також присутнє», – сказав очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.

Очільник громади обговорив із керівництвом лікарні плани щодо подальшого розвитку закладу, а також відзначив працівників КНП з нагоди прийдешнього Дня міста.