004.jpg

Напередодні Дня фізичної культури та спорту у Сумах вітали тих, хто примножує славу міста та громади далеко за їхніми межами.

Кращих спортсменів і тренерів з нагоди їхнього професійного свята відзначили очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО, профільний заступник Віра МОТРЕЧКО та начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета ОБРАВІТ.
Насамперед керманич громади подякував кожному, хто нині тримає спортивний фронт.
«Навіть на спортивній арені ми доводимо, що українці – непереможні, про що свідчать здобутки на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Попри важкий для всіх нас час, ми знаходимо можливості підтримувати спортсменів та виділяти кошти на розвиток спортивної галузі. Сумчани належать до плеяди знаних спортсменів і я впевнений, що ваші успіхи лише примножуватимуться», – сказав Олександр Лисенко.

Його заступник Віра Мотречко також приєдналась до привітань і наголосила на тому, що навіть у воєнний час спортивна галузь розвивається, здобуваються нові висоти й перемоги.

«Ми маємо славетну спортивну історію й традиції, потужний тренерський склад з кожного виду спорту. Все це невід’ємні складові успіху, якому передує титанічна підготовка і бажання перемоги. Нехай всі цілі, які ви ставите перед собою, будуть досягнуті, а найсміливіші плани обов’язково втіляться в життя», – звернулась Віра Мотречко до присутніх.

Під час заходу найкращим спортсменам, тренерам і спортивним колективам вручили відзнаки міського голови, а також відділу фізичної культури та спорту, цінні подарунки.

Майстра спорту України міжнародного класу, вихованку КДЮСШ «Суми», чемпіонку Світу зі спортивної аеробіки 2022 року, чемпіонку Кубка Світу зі спортивної аеробіки 2023 року, учасницю Всесвітніх ігор, краща гімнастка Європи за 2022 рік Анастасія КУРАШВІЛІ удостоїли Почесної відзнаки Сумської міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.

Цьогоріч на галузь фізичної культури та спорту з бюджету Сумської міської ТГ виділили 65 млн грн, значно підвищили заробітні плати тренерам та стипендії спортсменам. Спортсменів, які представляють громаду на змаганнях, забезпечили брендованою спортивною формою в кількості 500 штук.
Окрім того, незабаром по місту на білбордах з’являться зображення сумських спортсменів, які досягли високих результатів.