002.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради дав доручення профільним підрозділам постійно контролювати доступність укриттів.

Олександр Лисенко повідомив, що днями отримав скарги від сумчан щодо закритих укриттів. Йдеться про школу № 18 та дитячу поліклініку по вул. Івана Сірка.

Тож, доручив керівникам профільних управлінь у найкоротший термін з’ясувати ситуацію. Очільник громади наголосив на тому, що в разі, коли в укриттях проводяться ремонті роботи, які унеможливлюють перебування там сторонніх, на входах до приміщень має бути розміщена відповідна інформація. В інших випадках укриття повинні бути доступними для людей.

«Якщо є укриття, то воно повинно бути відчинене! Можливо десь ще тривають ремонті роботи, але люди там можуть укритися і перечекати повітряну тривогу. У разі неможливості відкрити захисну споруду через демонтаж конструкцій, треба інформувати жителів заздалегідь», – сказав Олександр Лисенко.

Очільник міської ТГ зауважив, що навіть в тих укриттях, де йде їх облаштування, якщо ситуація дозволяє, жителі громади можуть перебувати під час тривоги. Насамкінець він наголосив своїм підлеглим на з’ясуванні обставин, через які захисні споруди можуть бути зачинені. І вирішити цю ситуацію в найкоротший термін.