Надрукувати
Перегляди: 715

КНП «Центральна міська клінічна лікарня» підхопило естафету патріотичної акції зі вшанування загиблих за Україну земляків «Шана Героям», яку започаткували в Сумах на День Незалежності України.

Напередодні Дня захисників і захисниць України, яке вперше відзначатиметься 1 жовтня, колектив закладу придбав жовто-блакитні прапорці, які спільно з рідними загиблих, керівництвом громади та області, громадськістю розмістили на знаковому для містян місті – біля найбільшого  флагштока Сум та області. Частина прапорців були іменними: на них зазначили дані загиблих сумчан.

«Напередодні Дня захисників і захисниць України ми об'єднуємося, щоб вшанувати героїчні здобутки та велику самопожертву наших захисників. Кожен прапорець у пам’ять наших захисників і захисниць є символом нашої вдячності. Це ще одна можливість показати те, що ми завжди пам'ятатимемо та цінуватимемо мужність і жертовність наших захисників. Дякую родинам загиблих воїнів за таку ініціативу! Завжди підтримуватимемо та допомагатимемо вам! Я думаю, що це місце вже є знаковим у Сумах, до якого приходитимуть люди, щоб вшанувати пам’ять наших оборонців!» – зазначив очільник Сумської міської ТГ Олександр ЛИСЕНКО.

Зі словами вдячності тим, хто віддав своє життя за незалежність України, та їхніх рідних звернулася й директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Валентина ДОМІНАС.

 «З 2014 року наші воїни захищають наш дім, нашу країну, наше життя та наше право на майбутнє. Багато хто з них загинув. Сьогодні ми бачили над містом ключ журавлів, це ніби душі хлопців і дівчат, які віддали життя за нашу Батьківщину, навіки з нами попрощалися. Але пам’ять про них живе та має жити. Ми всі зобов’язані завжди пам’ятати тих, хто тільки почав життя, хто не народив дітей, хто не зробив кар’єру, хто не здобув освіту, хто ніколи не повернеться в сім’ю, не обійме маму, не зателефонує дружині, не спитає в сина, як справи в школі. Також наш обов’язок виховати наступне покоління з пам’яттю цих Героїв, у пошані до них», – сказала вона.

Мати загиблого захисника України, почесного громадянина міста Ніколая Ніколаєнка подякувала присутнім за те, що бережуть пам’ять про її сина та інших загиблих захисників України.

По завершенню заходу очільник громади у неформальній обстановці поспілкувався з рідними загиблих Героїв та обговорив із ними нагальні питання Спілки родин загиблих Сумської області та міста Суми.