Надрукувати
Перегляди: 1045

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО на зустрічі з представниками медіа розповів про два тижні роботи на посаді, стратегічні напрямки та актуальні питання

Олексій Дрозденко зазначив, що основною причиною створення міської військової адміністрації є прагнення керівництва держави забезпечити безпеку в місті стратегічного значення, обласному центрі прикордонного регіону.

Серед пріоритетних напрямків своєї роботи начальник Сумської міської військової адміністрації визначив чотири: оборонний (зведення укріплень та оборонних споруд, допомога військовикам), критичної інфраструктури (захист відповідних об’єктів), ефективного використання бюджетних коштів та відновлення економіки, захисту населення (розширення мережі укриттів). Щодо останнього, Олексій Дрозденко зазначив, що головна увага – на заклади освіти. Розпочаті роботи з влаштування там укриттів проходять відповідно графіків і в більшості будуть завершені наступного місяця. Є кілька об’єктів, де лише нещодавно провели відповідні тендери і безпосередньо роботи розпочнуть наступного року.

Щодо міської ради та її виконавчих органів, вони продовжують виконувати свої повноваження. Але начальник Сумської міської військової адміністрації контролює, аби все було в рамках закону та в інтересах сумчан.

Олексій Дрозденко повідомив, що структура і штат Сумської МВА – затверджені. Її штатний розпис становитиме 19 осіб, серед яких будуть заступник начальника та три радники. Також буде два відділи, подібних яким у місцевому самоврядуванні не знайшли: відділ оборони та захисту населення, відділ антикорупції та аудиту. З прізвищами працівників Сумської міської військової адміністрації він планує визначитися за два – три тижні. Кандидатури заступників і радників Олексій Дрозденко узгоджуватиме з ОВА, з рештою – діятиме на власний розсуд.

З депутатським корпусом в Олексія Дрозденка налагоджена якісна співпраця. Дві гілки влади готуються підписати Меморандум, в якому буде визначено механізм взаємодії сторін.

«У нас є унікальна можливість продемонструвати консолідацію військової адміністрації та Сумської міської ради. Я відвідав засідання депутатських комісій з питань бюджету та коммайна. Депутати працюють консолідовано та згуртовано. Питання сумчан вирішуються. Ті, по яких є сумніви, знімаються з розгляду чи відправляються на доопрацювання», – розповів начальник МВА.

Серед нагальних питань Олексій Дрозденко виокремив реконструкцію теплових мереж для забезпечення взаємного резервування теплових джерел Сумської ТЕЦ та КППВ – будівництво так званої перемички. Обласна робоча група з питань протидії корупції «Прозорість та підзвітність», до складу якої входить й Олексій Дрозденко, проаналізувала відповідну закупівлю та висловила низку зауважень. Зокрема, в питанні визначення переможця, в якого, серед іншого, відсутня техніка для виконання відповідного виду робіт.

«Сумнівна закупівля та сумнівний переможець», – так охарактеризував цей тендер Олексій Дрозденко.

Тож вважає за доцільне провести нові торги.

«Перемичка нам потрібна. Але необхідно переробити тендерну документацію та провести закупівлю ще раз, аби обрати того виконавця робіт, який знається на цьому і зможе в короткі строки виконати завдання», – зазначив він.

Також начальник Сумської міської військової адміністрації повідомив, що триває робота над бюджетом міської громади на наступний рік.

Найбільше видатків, сказав Олексій Дрозденко, планують спрямувати на соціальну сферу.

«На бюджет громади відчутно вплинув перерозподіл військового ПДФО. Через це ми недотримаємо 400 млн грн. Знаходимо шляхи розв'язання цієї проблеми. Зараз активно взаємодіюємо з місцевим бізнесом, аби підприємці мали можливості працювати й наповнювати бюджет. Переглянемо також і фонд розвитку, що теж дозволить нам перенаправляти деякі видатки», – повідомив Олексій Дрозденко.

Для оперативного інформування та взаємодії з жителями Сумської МТГ створено офіційні сторінки начальника Сумської МВА у соціальних мережах «Фейсбук» і Telegram.