Надрукувати
Перегляди: 673

Під час чергової сесії міської ради за дві з половиною години роботи сумські обранці розглянули понад 260 питань.

Головував на засіданні за рішенням депутатів керівник депутатської фракції політичної партії «Європейська Солідарність» Вадим АКПЄРОВ. На сесії були присутні начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир АРТЮХ, Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО, депутат Верховної Ради України Михайло АНАНЧЕНКО.

Звертаючись до обранців на початку засідання, начальник Сумської ОВА наголосив: на порядку денному багато важливих для громади питань, зокрема тих, що стосуються захисту жителів громади, оборони, бюджету, тож, необхідно об’єднуватися та конструктивно працювати.

«Думаю, що Суми можуть увійти в історію, як громада, що об’єдналася разом із військовою адміністрацією, депутатським корпусом на благо сумчан», – зазначив Михайло Ананченко.

«Мінімум емоцій, максимум професіоналізму», – закликав депутатів Олексій Дрозденко.

«Покажімо, що Суми можуть гуртуватися, коли потрібно», – такими словами налаштовував колег на роботу головуючий.

За дві з половиною години роботи сумські обранці розглянули всі питання порядку денного, а це понад 260 проєктів рішень.

«Мабуть, вперше за останній рік ми пройшли весь порядок денний. І це завдячуючи консолідації зусиль депутатського корпусу та Сумської міської військової адміністрації. Ми продовжуємо стояти на тому, що міська рада повинна об’єднатися заради сумчан, заради Перемоги, заради стабільного функціонування, бо на нас чекають вагомі зовнішні виклики. Всі побачили, що є порозуміння депутатів із міською військовою адміністрацією, та між самими обранцями, попри приналежність до тієї чи іншої політичної сили. Сьогодні партія у нас одна – це Суми, це сумчани, це українці. Або ми всі працюємо на Перемогу, або ті, хто цього не робить, – зрадники. Можливо, це звучить грубо, але так вже є. Повноваження щодо бюджетних питань перейшли до міської військової адміністрації. Тож її начальник підписуватиме відповідні документи. Але ми домовились, що Сумська міська рада і Сумська міська військова адміністрація надаватимуть одне одному рекомендації в цій сфері. Всі рішення проходитимуть планово-бюджетну комісію. Тобто, з одного боку, повноваження МВА щодо цього виключні, але з іншого – начальник міської військової адміністрації чує депутатів і готовий співпрацювати», – підсумував результати роботи депутатського корпусу Вадим Акпєров.

«Хочу подякувати депутатам за згуртованість та консолідацію. Практично всі рішення ухвалені одноголосно. Були такі, які не ухвалили, але це також було одностайно. Сподіваюсь на таку плідну співпрацю й надалі», – наголосив Олексій Дрозденко.