Надрукувати
Перегляди: 639

У Сумах з нагоди Дня Гідності та Свободи відбулось вшанування пам’яті тих, хто заплатив надвисоку ціну за право майбутніх поколінь жити у вільній Україні.

Зранку на Алеї Слави Баранівського кладовища керівництво Сумської міської та обласної військової адміністрації, представники Сумської міської ради та її виконавчих органів, правоохоронці та військовики услали квітами підніжжя пам’ятного знаку Героям-сумчанам, які поклали свої життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Потому на Центральному цвинтарі поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам, котрі загинули під час бойових дій з російською агресією на Сході України, до могили Олексія Братушки, який загинув від кулі снайпера на Майдані Незалежності під час Революції Гідності, а також до пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО зазначив, що, хоча сьогодні Україна відзначає 10-ту річницю Революції Гідності, але особисто для нього відлік починається з 2003 року.

«Тоді була студентська Революція. Потім – Помаранчева Революція, під час якої сумчани показали свою згуртованість і наміри жити вільними та соборними. А у 2013 році з Майдану Незалежності, де українці відстоювали свою соборність, багато хто рушив одразу на Схід України, аби там боронити наші рубежі. Тож для мене це вже 20 років боротьби. Українці – вільний народ, для якого гідність та свобода – найважливіші цінності», – сказав Олексій Дрозденко.

Він також наголосив на тому, що необхідно й далі бути згуртованими, на фронті та в тилу, робити все для боротьби та Перемоги.