Надрукувати
Перегляди: 796

Начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій ДРОЗДЕНКО під час щотижневого спілкування з медіа розповів про поточну діяльність та відповів на запитання журналістів.

За словами спікера, його команда стане до роботи 1 грудня. Це будуть нові прізвища та маловідомі люди.

Визначився Олексій Дрозденко і з проведенням особистого прийому громадян. Спілкуватиметься з сумчанами кожного другого та четвертого четверга місяця. На жаль, з об’єктивних причин перший не відбувся, але, запевнив начальник Сумської міської військової адміністрації, наступного тижня він обов’язково зустрінеться із запитувачами.

Щодо секретаря міської ради, Олексій Дрозденко розповів: наразі Артем КОБЗАР проходить спецперевірку, після успішного завершення якої розпочне виконувати свої обов’язки. Між Сумською МВА та депутатським корпусом є конструктивний діалог, що продемонструвала проведена сесія.

Спільно з профільною депутатською комісією, керуючим справами виконавчого комітету Юлією ПАВЛИК та департаментом інфраструктури міста, Сумська МВА намагається реагувати на всі аварійні ситуації. Так, вдалося відновити гаряче водопостачання споживачам КПВВ, також оперативно розв'язано питання підтоплення на Басах і вул. Кругова, які спричинили значні опади. Щодо останньої, опрацьовується можливість заміни наявних насосів на обладнання більшої потужності. Також у планах ще одна важлива справа. Департамент фінансів, економіки та інвестицій спільно з КП «Шляхрембуд» підготував проєктну пропозицію в межах грантових програм Республіки Корея «Реконструкція системи відведення міських зливових стоків у поверхневі водні об’єкти». Орієнтована вартість проєкту - 955 млн грн.

У питанні будівництва так званої перемички між ТЕЦ та КППВ, Олексій Дрозденко поінформував, що триває підготовка до нового тендеру. Його планують оголосити наступного тижня. Поки що активно поширюють інформацію про нього серед потенційних виконавців робіт. Обов’язкова умова – підтвердження учасниками компетенції.

«Запрошуємо всіх, взяти участь у тендерних процедурах. Як то кажуть: «Welcome у чесний бій». Тільки так ми й будемо це робити», – наголосив начальник Сумської МВА.

Щодо анонсованого ним раніше реформування ДФТГ, Олексій Дрозденко наголосив, що це не означає скорочення. У громаді залишиться, як і нині, чотири добробати. Нині бійці інтенсивно тренуються, зокрема в польових умовах.

«Будемо спиратися на ДФТГ і підтримуватися ДФТГ. Добровольчі формування були й будуть у сумській громаді», – запевнив Олексій Дрозденко.

Сьогодні увечері у начальника Сумської міської військової адміністрації запланована перша зустріч із новим командувачем ОТУ «Суми».

Коментуючи інформацію, щодо витрат громад, зокрема, сумської, на оборону, Олексій Дрозденко зазначив: наведені в деяких медіа дані взяті лише з відкритих джерел. Поза тим, частина витрат має гриф «таємно». Сумарно на ДФТГ, військові частини та інші відповідні відомства з бюджету громади в поточному році спрямували 12,2% загального обсягу видатків бюджету – 421 млн грн. Під час акцій на підтримку пріоритетності фінансування потреб ЗСУ, які проходять у Сумах, начальник Сумської військової адміністрації спілкується з учасниками, а також спільно з Сумською ОВА намагається розв'язувати питання забезпечення військовослужбовців. Кожне звернення розглядається окремо, оскільки є різні питання та різні шляхи вирішення.

Відзначатимуть новорічні свята в умовах війни в сумській громаді скромно.

«Святкувати будемо після Перемоги!» – така позиція начальника Сумської МВА.

Замість великої штучної ялинки, яку в Сумах встановлювали раніше, цього року, як і торік, прикрасять живі, що ростуть біля фонтана «Садко». Буде мінімальна ілюмінація та мінімальне оздоблення з того, що є в наявності. Необхідні монтажно-демонтажні роботи проведуть коштом благодійників.